X

ריקוטה פרסקה אפויה עם דבש

  • כ"ז אלול התש"פ
צילום: דניאל לילה
ריקוטה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר, כמו: אפרסמון, תותים או קונפיטורה. באדיבות אורלי פלאי בורנשטיין ל"מחלבות גד"   מצרכים: 1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 1 כף שמן זית 2 גבעולי אורגנו 4 תאנים חצויות או פרוסות 2 כפות דבש חופן פיסטוקים קצוצים   אופן ההכנה: אופים את הריקוטה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את כיכר הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.  מזלפים מעליה כף שמן זית, מניחים את גבעולי האורגנו ואופים 40 דקות, או עד השחמה יפה. חותכים את כיכר הריקוטה ל-3 פרוסות לרוחב בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים מעל פרוסות הריקוטה החמה פרוסות של תאנים, יוצקים דבש, מפזרים פיסטוקים ומגישים.  
עמוד הבית ראשי אוכל ריקוטה

art