X

מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך

משעמם בבית? הילדים כל היום מול המסכים? יש לנו מתכון של מאפינס יוצאי דופן שכל ילד ישמח להכין וכמובן גם לאכול.

  • ב' אב התש"פ
צילום: אנטולי מיכאלו
משעמם בבית? הילדים כל היום מול המסכים? יש לנו מתכון של מאפינס יוצאי דופן שכל ילד ישמח להכין וכמובן גם לאכול. באדיבות ליאור משיח לחברת "כרמית"   מצרכים למאפינס: 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות 250 גרם שוקולד "אגו" מריר שבור 3/4 כוס מים רותחים קורט מלח 3/4 כוס קמח תופח 1 כוס קמח לבן 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כוס אבקת קקאו 1 ו-1/2  כוסות סוכר 4 ביצים שלמות 2 כפות שמן זית 1/2 כוס ריוויון   מצרכים לקרם השוקולד: 150 גרם שוקולד "אגו" מריר קצוץ 75 גרם חמאה חתוכה   אופן ההכנת המאפינס: בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד, המים והמלח על אש נמוכה. מחממים בינתיים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בנייר אפייה. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים עם מטרפה קמח תופח, קמח לבן, סודה לשתייה, קקאו וסוכר. בקערה בינונית נפרדת, טורפים את הביצים עם שמן הזית והריוויון. מוזגים את תערובת הביצים אל קערת היבשים וטורפים. מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה בלי גושים. יוצקים אל מנז'טים ייעודיים למאפינס המונחים בתבנית האפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-20-30 דקות אפייה. מוציאים את המאפינס מהתנור כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.   אופן הכנת קרם השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את החמאה והשוקולד ומניחים מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי). מערבבים עם לקקן עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. טובלים כל מאפין בציפוי השוקולד ומניחים להתייבש, מקשטים במרשמלו אחרי לפני ששורפים אותו מעט עם ברנר או על הגז.  
חברת כרמית חולקת מתכון מאפינס שוקולד ומרשמלו צילום: חברת כרמית חולקת מתכון מאפינס שוקולד ומרשמלו
צילום: אנטולי מיכאלו
עמוד הבית ראשי אוכל מאפינס

art