X

סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

  • י"ח סיון התש"פ
צילום: נופר בוגנים
צילום: נופר בוגנים
סלט קייצי, טעים ומרענן. לא ביקשנו יותר בימים חמים אלה באדיבות חברת "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי   מצרכים: 1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה 1 בצל 3 מלפפונים 2 פלפלים אדומים 2 צנוניות פרוסות דק צרור כוסברה צרור פטרוזיליה צרור נענע צרור שמיר חופן אגוזי מלך לרוטב הטחינה: 1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה" 1 כף שמן זית 1/2 כוס מים 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור   אופן ההכנה: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי. קוצצים את עשבי התיבול. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.
אוכל סלט

art