X

עוגת גבינה טבעונית

אומנם בחג השבועות אנחנו נוהגים לאכול מוצרי חלב, אבל גם אפשר אחרת, קבלו עוגת ביסקוויטים וגבינה בשלושה טעמים - חמאת בוטנים, ממרח נוגט ושוקולד לבן טבעונית, טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג. מה שבטוח, לא רק הטבעונים יחסלו אותה

  • כ"א אייר התש"פ
צילום: חנה יודייקין
באדיבות חברת  "משומשו"  והשפית אביגיל מייזליק   מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): 500 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו למלית חמאת בוטנים: 1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם) 1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם) 4 כפות גדושות חמאת בוטנים 1/3 כוס סוכר 1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס 1כפית מיץ לימון למלית ממרח נוגט: 1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם) 1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם) 4 כפות גדושות ממרח נוגט פרווה 1/3 כוס סוכר 1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס 1 כפית מיץ לימון למלית שוקולד לבן: 1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם) 1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם) 100  גרם שוקולד לבן 1 כף שמן 1/3 כוס סוכר 1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס 1 כפית מיץ לימון   אופן ההכנה: מכינים את מלית חמאת הבוטנים: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות, במידת הצורך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון. מכינים את מלית הנוגט: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות. מכינים את מלית השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים. במעבד מזון מערבלים יחד את הגבינות, השמנת, הסוכר והלימון. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת. מרכיבים את העוגה: מניחים בשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה שכבה של ביסקוויטים. יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים בשתי התבניות. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהן יוצקים את שכבת גבינת הנוגט. מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת ומורחים למעלה בצורה נאה את שכבת השוקולד הלבן. שומרים במקרר כשמונה שעות או שעתיים בהקפאה עד להגשה.
אוכל שבועות עוגת גבינה

art