פלאפל ברמונדי ישראלי עם צזיקי
אין מאכל יותר ישראלי מפלאפל, אבל לכבוד יום העצמאות שיהיה גם ככה שונה במיוחד, החלטנו שגם הפלאפל הידוע יהיה הפעם שונה, אבל טעים לא פחות.
- כ"ה ניסן התש"פ
באדיבות FOODY מצרכים: 300 גרם דג ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות 200 גרם גרגירי חומוס מושרים (גם משימורים עובד מעולה רק מסונן היטב מנוזלים) 1/2 צרור כוסברה 1/2 פלפל חריף ירוק 1/4 בצל לבן 1 כפית סודה לשתייה 2 כפיות מלח 1 כפית כמון 1 כפית זרעי כוסברה טחונים שמן לטיגון מצרכים לצזיקי: 1 גביע יוגורט יווני 1 מלפפון מגורד 1/4 כוס עלי נענע קצוצים דק 2 כפות שמן זית אופן ההכנה: מחממים סיר שמן לטיגון ל-180 מעלות טוחנים את כל הרכיבים של הפלאפל במעבד מזון למרקם כמעט חלק מכדררים כדורים בגודל הרצוי (עדיף לא גדולים מידי) מטגנים עד שהפלאפל מקבל צבע חום יפה מכל הכיוונים, להוציא לנייר סופג בזמן הטיגון מכינים את הצזיקי: מערבבים את כל הרכיבים יחד לתערובת אחידה. מגישים עם חצאי פיתות חמות וסלט ירקות קצוץ דק.