X

עוגת גבינה אפויה עם קרם ריבת חלב

  • כ"ט אייר התשע"ח
חומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ: לקלתית: 200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס מרוסקות 80 גרם חמאה מומסת למלית גבינה: 750 מ״ל גבינה לבנה 9% 2 גביעים שמנת חמוצה 4 ביצים 200 גרם (1 כוס) סוכר 1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל לקרם ריבת חלב: 1 מיכל שמנת מתוקה 38% 2 כפות אבקת סוכר 120 גרם ריבת חלב אופן ההכנה: מכינים את הקלתית: מערבבים פירורי העוגיות עם חמאה מומסת, מהדקים לכיסוי תחתית התבנית וס״מ מהדפנות ומעבירים להקפאה לרבע שעה. מכינים את מלית הגבינה: מערבלים במיקסר (או בעזרת מטרפה) גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ופודינג וניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות. יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 15 דקות. מורידים את החום ל-170 ואופים עוד חצי שעה, עד שהוא מתייצבת בשוליים והמרכז נותר רוטט (הוא יתייצב אחרי שהעוגה תתקרר). בסיום האפייה, פותחים חלקית את דלת התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו. מוציאים ומקררים עוד שעה בחוץ ומכניסים למקרר למשך שלוש שעות לפחות, עדיף שש שעות. מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר במיקסר לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומקפלים אותה פנימה בתנועות עדינות, כדי שלא לפגוע במרקם של הקצפת. משחררים את העוגה הקרה מהתבנית ומזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב או מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב (אפשר ליצור מראה גלי בעזרת כף). שומרים מכוסה בקירור עד להגשה. צילום: אסף אמברם
אוכל

art