מצרכים להכנת 24 יחידות: 300 גרם קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות) 50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס) 120 גרם סוכר חום (1/2 כוס) 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס) 2 כפיות שטוחות קינמון מעט מלח מעט אגוז מוסקט (לא הכרחי) 3 ביצים גודל L 1 גביע שמנת חמוצה 3/4 כוס שמן 25 גרם חמאה מומסת 3 כוסות גזר מרוסק - 8 גזרים בינוניים כוס אגוזי מלך קצוצים גס קרם גבינת מסקרפונה: 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 150 גרם אבקת סוכר (כוס ו 3 כפות) 250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר אופן ההכנה: מאפינס גזר: מחממים את התנור לחום 160 מעלות. משמנים תבנית שקעים בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים חוץ מהגזר והאגוזים, לאחר שהבלילה אחידה מוסיפים את הגזר המרוסק והאגוזים, מערבבים ומעבירים לתבניות השקעים. אופים כ 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים. אנא הקפידו לא לאפות יותר מדי, העוגה חייבת להישאר לחה. לילדים מומלץ להשמיט את האגוזים, ניתן להוסיף במקומם 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן קרם גבינת מסקרפונה: מקרימים במיקסר חמאה וגבינה לקרם אוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר), מוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי ההקרמה עד לאחידות. הרכבת המנה: מניחים כל מאפה בתוך צנצנת נמוכה, ממלאים שקית זילוף בקרם מסקרפונה ומזלפים תלוליות גבוהות של קרם על גבי המאפינס, פורסים מפירות העונה ומעטרים בכמה פרוסות פרי. צילום: אלון מסיקה