X

קציצות דגים ברוטב חריימה

  • ל' כסלו התשע"ח
מצרכים לקציצות: דג בורי מפולט וקצוץ 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב ביצה צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוצה בצל סגול קצוץ דק מלח, פלפל מעט קמח מצרכים לרוטב: 6 כפות שמן 4 עגבניות מגורדות 3 כפות רסק עגבניות פלפל חריף ירוק 2 שיני שום שלמות 2 כפות פפריקה חצי כפית כמון מלח, פלפל 1 כפית לימון כבוש בין כוס לחצי כוס מים אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט הקמח, ונותנים למסה לנוח במקרר. הכנת הרוטב: בסיר מטגנים את העגבניות המגורדות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות. את השום הפלפל החריף, תבלינים ומים. נותנים לרוטב להתבשל כ 40 דקות. מתערובת הקציצות מכינים קציצות קטנות ושטוחות מקמחים מעט ומטגנים משני צדי הקציצה ומעבירים לרוטב ומבשלים עוד כמה 15 דקות. מוסיפים את הלימון הכבוש ומבשלים עוד מספק דקות.
צילום: רונן מנגן
אוכל מתכונים