X

טארט תפוחים ודבש

  • ז' תשרי התשע"ח
מצרכים: תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת ומקומחת תחתית בצק פריך + רשת בצק פריך לקישוט: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח (2 כוסות) 100 גרם אבקת סוכר (שקית) ביצה טרופה מילוי תפוחים: 8 תפוחים חתוכים לפרוסות דקות 50 גרם חמאה 2 כפות דבש   אופן ההכנה: שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה, מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה, ממשיכים לעבד ומפסיקים ברגע שנוצר כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מקמחים משטח עבודה, מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בתבנית משומנת במעט חמאה ומקומחת. רצוי להקפיא או לקרר טרם האפייה. אופים באפייה עיוורת את תחתית הטארט. מוציאים מהתנור ומצננים קלות לפני הוספת המילוי. (מכינים קרם שקדים לפי המתכון של טארט האגסים). מילוי תפוחים: ממיסים במחבת את החמאה והדבש ומוסיפים את התפוחים, מבשלים עד לריכוך, מצננים. הרכבת הטארט: מורחים קרם שקדים על בסיס העוגה. מסדרים את התפוחים על קרם השקדים. מכינים רשת ממחצית בצק הטארט שנשאר במקרר. אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. רגע לפני ההגשה ואחרי צינון מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.  
אוכל

art