X

צלי תפוחי אדמה ופטריות

  • א' אלול התשע"ז
המצרכים הדרושים: 1/2 חבילה בצק עלים מופשרת, 1/4 כוס קמח לפזר על השולחן, למילוי: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון, 1 בצל גדול קצוץ, 1 צרור פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית בהרט, אפשר להוסיף עוד לפי הטעם, ביצה טרופה למריחה אופן ההכנה: לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר, להמשיך לטגן 10 דקות או עד שהבשר מוכן, להוסיף את הפטרוזיליה, לתבל לפי הטעם ולקרר, לקרוץ עיגולים מהבצק בעזרת כוס, על כול עיגול להניח כף מהבשר, לסגור לכדור חלק, בעזרת סכין לסמן איקס, למרוח ביצה ולאפות בחום של 180 בערך 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. המצרכים הדרושים: 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות,1 קופסה פטריות חתוכות, 1/4 כוס שמן, 1 בצל קצוץ דק, 4 שיני שום, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית כורכום, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כוס מים אופן ההכנה: לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את תפוחי האדמה, לערבב ולהוסיף את המים, להביא לרתיחה ולהוסיף את התבלינים והפטריות, לבשל 30 דקות על להבה נמוכה או עד שהמים מתאדים, בסוף להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, להגיש חם.
אוכל מתכונים

art