X

כרוב ממולא באורז וצנוברים

  • ב' אב התשע"ז
המצרכים הדרושים: 1 ראש כרוב גדול, 2 כוסות אורז מושרה לשעה, 1 בצל גדול קצוץ דק, 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה, 1 עגבנייה חתוכה לקוביות, 50 גרם צנוברים, 3 שיני שום קצוצות דק, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית קינמון לרוטב: 2 כוסות מים חמים, 100 גרם רסק עגבניות, 1/4 כוס שמן, 1 כפית סוכר, מיץ מחצי לימון אופן ההכנה: מכניסים את הכרוב להקפאה ללילה, מפשירים הפשרה מוחלטת, העלים משתחררים בקלות, מערבבים את האורז ואת שאר המצרכים, על כול עלה כרוב שמים כף גדושה מהאורז, מגלגלים ומסדרים בסיר שטוח כשפתח הכרוב כלפי מטה, מערבבים את מצרכי הרוטב ומפזרים מסביב לכרוב, מכסים את הסיר מביאים לידי רתיחה, 2 דקות מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 1/2 שעה או עד שהאורז מוכן.
אוכל מתכונים

art