X

עמבה ביתית

  • ב' אב התשע"ז
המצרכים הדרושים:                                             לשלב הראשון - 5 יחידות מנגו לא בשלים, עדיף מסוג מיה, 2 כפות מלח רגיל, 1 כף מלח לימון לשלב השני - 200 גרם אבקת עמבה, 1 ליטר מים, 1 כפית סוכר, 1/4 כוס מיץ לימון טרי, 1 פלפל ירוק חריף, 1 פלפל אדום חריף קצוצים אופן ההכנה: לקלף את המנגו, לחתוך לקוביות או רצועות קטנות, להכניס לצנצנת ולפזר את המלח ומלח לימון, לסגור את הצנצנת ולהניח על השיש יומיים כדי שהמנגו יתרכך, מידי פעם לנער את הצנצנת, אחרי יומיים לערבב בקערה את המים עם אבקת מנגו ושאר המצרכים, מתקבל ממרח סמיך, להוסיף מים בהדרגה עד הסמיכות הרצויה, לתבל עוד לפי הטעם, להוסיף את המנגו ולערבב היטב, להעביר לצנצנת נקייה ויבשה, להניח שוב על השיש לפחות 24 שעות ולשמור במקרר.
אוכל מתכונים

art