X

פיתות במחבת

  • י' תמוז התשע"ז
המצרכים הדרושים: 1 קילו קמח רגיל, 1 כף מלח, 1/4 שמן, 2 כפות שטוחות של סוכר חום, 2 כפות שמרים יבשים, 4 כוסות מים פושרים, אפשר להוסיף לפי הצורך, 1 כף דבש, 1 כף שומשום, לא חייב אופן ההכנה: לערבב את כול המצרכים, להוסיף את המים בהדרגה, ללוש לבצק בידיים משומנות כ-5 דקות, הבצק צריך להיות רך ועדין למגע יד, לתת לתפוח כשעה ושוב ללוש כמה דקות ושוב לתת לנוח 1/2 שעה, לחלק את הבצק ל-10 או 12 כדורים, כל כדור לרדד לעלה בגודל המחבת, רצוי גדולה, לחמם מחבת טפלון, אין צורך לשמן, להניח כל עלה במחבת ולמתוח את העלה כך שהעלה יהיה בקוטר המחבת, על להבה נמוכה עד בינונית, 5 דקות מכל צד או עד להשחמה הרצויה.
אוכל מתכונים

art