X

ריזוטו עם ארטישוק

  • י' תמוז התשע"ז
מצרכים: 8 ארטישוקים בשלים 4 כפות חמאה מיץ מלימון אחד בצל קטן, קצוץ דק 500 גרם אורז ריזוטו "ארבוריו" 750 מ"ל ציר עוף, ירקות או בשר כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים מלח ופלפל אופן הכנה: 1. קיטמו את ראשי הארטישוק, קלפו את הגבעולים והסירו כל חלק עצי מדי. חיתכו לאורך לרבעים. 2. שפכו מיץ לימון על הארטישוקים על מנת למנוע השחרה. 3. המיסו חמאה בסיר והוסיפו את הבצל לכמה רגעי טיגון עדין. שיטפו את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון והוסיפו לבצל בסיר. 4. הגבירו את האש והוסיפו את אורז ריזוטו סוגת תוך בחישה מתמדת. 5. לאחר שתי דקות מוסיפים לאט ובהדרגה את ציר הירקות/עוף/בשר. בוחשים. 6. בשלו 15 עד 20 דקות עד שהאורז רך. 7. תבלו במלח או פלפל על פי הטעם. 8. הוסיפו את הפטרוזיליה, בחשו והגישו.
אוכל מתכונים

art