X

פוקצ'ת פינוקים

  • י' תמוז התשע"ז
פוקאצ'ה נאפוליטנית עם טוויסט של טונה מעושנת מלאה ירקות. זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים מצרכים לפוקאצ'ה: ג'בטה עבה 10 עגבניות שרי תמר אדומות ושרי צהוב 2 פלפל חריף (למי שאוהב) 10 זיתי קלמטה מגולענים 2 בצלים סגולים צרור טימין טרי צרור רוזמרין טרי צרור בזיליקום טרי 2 קופסאות טונה מעושנת מצרכים להכנת רוטב נאפוליטנה: 5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות 1 בצל 4 שיני שום 3 כפות שמן זית 1 כפית סוכר שטוחה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית מלח אופן הכנת הרוטב: קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד. מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות. מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות. מערבבים מדי פעם. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. אופן הרכבת הפוק'צה: חוצים את הג'בטה לאורכה ומורחים בנדיבות את רוטב הנאפוליטנה. לוקחים את הירקות וחותכים את העגבניות לשתיים. את הפלפל החריף לעיגולים ואת הבצל הסגול לרצועות. את זיתי הקלמטה יחד עם הירקות מפזרים מעל בצורה שווה לכל אורך הפוקא'צה. את הטונה המעושנת מפוררים ואת הטימין והרוזמרין קוצצים דק דק ואף אותם מפזרים מלמעלה. מכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות. מוציאים,מקשטים בבזיליקום טרי ומגישים.
אוכל מתכונים

art