בינתיים אי אפשר לטוס לאיטליה, אבל עם המאפה הריחני והטעים הזה, תרגישו כמעט כמו בארץ המגף.
באדיבות ארז קומרובסקי ל"סוגת"
חומרים ל-12 מאפים
לבצק:
1 קילו קמח פיצה "סוגת"
650 גרם (3/4 2 כוסות) מים קרים
1 כף שמרים יבשים "סוגת"
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
למילוי:
1/2 1 כוסות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
2 כוסות גבינת פקורינו מגוררת דק
1/2 1 כוסות גבינת ריקוטה (רצוי פרסקה)
1 כוס עלי זעתר או אורגנו טריים
אופן ההכנה:
- מעבירים את הקמח והשמרים לקערה (או קערת מיקסר), יוצקים פנימה את המים ולשים לאט במשך כ-7 דקות. מוסיפים מלח, מגבירים מעט מהירות וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מוסיפים שמן ולשים עד שהוא נטמע בבצק.
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת, מכסים בניילון או במגבת ומניחים לתפוח כ-45 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מכדררים ומעבירים למגש משומן בשמן זית. מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-3 שעות.
- מעבירים את חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב.
- מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל כדורי בצק לעיגול דק. מניחים על כל עיגול מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים. משהים לתפיחה אחרונה של חצי שעה.
- מכניסים לתנור תבנית שטוחה ומחממים ל-250 מעלות.
- מניחים את המאפים הממולאים על התבנית החמה ואופים 10-12 דקות, עד שהם אפויים וזהובים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]