הכי טעים שיש: קלצונה במילוי גבינות וזיתים מושלם לסופ"ש
אין כמו לפתוח את הוסופ"ש עם מאפה פריך ונימוח שיטיסו אתכם לאיטליה
- י"ג אייר התש"פ
בינתיים אי אפשר לטוס לאיטליה, אבל עם המאפה הריחני והטעים הזה, תרגישו כמעט כמו בארץ המגף. באדיבות ארז קומרובסקי ל"סוגת" חומרים ל-12 מאפים לבצק: 1 קילו קמח פיצה "סוגת" 650 גרם (3/4 2 כוסות) מים קרים 1 כף שמרים יבשים "סוגת" 1 כף מלח 3 כפות שמן זית למילוי: 1/2 1 כוסות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס 2 כוסות גבינת פקורינו מגוררת דק 1/2 1 כוסות גבינת ריקוטה (רצוי פרסקה) 1 כוס עלי זעתר או אורגנו טריים אופן ההכנה:
- מעבירים את הקמח והשמרים לקערה (או קערת מיקסר), יוצקים פנימה את המים ולשים לאט במשך כ-7 דקות. מוסיפים מלח, מגבירים מעט מהירות וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מוסיפים שמן ולשים עד שהוא נטמע בבצק.
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת, מכסים בניילון או במגבת ומניחים לתפוח כ-45 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מכדררים ומעבירים למגש משומן בשמן זית. מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-3 שעות.
- מעבירים את חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב.
- מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל כדורי בצק לעיגול דק. מניחים על כל עיגול מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים. משהים לתפיחה אחרונה של חצי שעה.
- מכניסים לתנור תבנית שטוחה ומחממים ל-250 מעלות.
- מניחים את המאפים הממולאים על התבנית החמה ואופים 10-12 דקות, עד שהם אפויים וזהובים.