דף הבית / אוכל / פלאפל ברמונדי ישראלי עם צזיקי

פלאפל ברמונדי ישראלי עם צזיקי

אין מאכל יותר ישראלי מפלאפל, אבל לכבוד יום העצמאות שיהיה גם ככה שונה במיוחד, החלטנו שגם הפלאפל הידוע יהיה הפעם שונה, אבל טעים לא פחות.

פלאפל מדג בורמונדי
צילום: מאיר בולקה

באדיבות FOODY


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

300 גרם דג ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות

200 גרם גרגירי חומוס מושרים (גם משימורים עובד מעולה רק מסונן היטב מנוזלים)

1/2 צרור כוסברה

1/2 פלפל חריף ירוק

1/4 בצל לבן

1 כפית סודה לשתייה

2 כפיות מלח

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

שמן לטיגון

 

מצרכים לצזיקי:

1 גביע יוגורט יווני

1 מלפפון מגורד

1/4 כוס עלי נענע קצוצים דק

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מחממים סיר שמן לטיגון ל-180 מעלות

טוחנים את כל הרכיבים של הפלאפל במעבד מזון למרקם כמעט חלק

מכדררים כדורים בגודל הרצוי (עדיף לא גדולים מידי)

מטגנים עד שהפלאפל מקבל צבע חום יפה מכל הכיוונים, להוציא לנייר סופג

בזמן הטיגון מכינים את הצזיקי: מערבבים את כל הרכיבים יחד לתערובת אחידה.

מגישים עם חצאי פיתות חמות וסלט ירקות קצוץ דק.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז

עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז