n פלאפל אפוי עם טחינה | גל גפן
דף הבית / אוכל / פלאפל אפוי עם טחינה

פלאפל אפוי עם טחינה

פלאפל אפוי
צילום: יח"צ Beko

יום הפלאפל הבינלאומי שצוין ב- 12 ביני, הוא סיבה מספיק טובה לתת לו (באיחור אופנתי) את הכבוד הראוי ולעלות אותו לסדר היום הקולינארי לאומי.

באדיבות Beko

 

 מצרכים:

400 גר' חומוס מושרה

80 גר' בצל

1 שן שום

20 גר' פטרוזיליה

1 כפית מיץ לימון

3 גר' כמון טחון

3 גר' כוסברה יבשה טחונה

3 גר' אבקת בצל

20 גר' קמח רב תכליתי

35 גר' קמח חיטה מלאה

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות. שוטפים ומסננים את החומוס, שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד למרקם גס, מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים, מפעילים את התערובת במעבד המזון עד שהיא טחונה היטב, יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך, מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים למשך 20-25 דקות, מגישים לצד רוטב טחינה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

בדיקות קורונה. צילום: דוברות עיריית ראשון לציון

ראשל"צ: כמות החולים ממשיכה לטפס, והמצב אצל השכנות לא מעודד