n
דף הבית / אוכל / פילה דג עם קרסט תבלינים וירקות

פילה דג עם קרסט תבלינים וירקות

פילה דג במחבת של סולתם שפית מאיה דארין
צילום: גל בן זאב

לא מתכון של חמש דקות, אנחנו מודים, אבל התוצאה הכל כך טעימה (ויפה) שווה את ההשקעה והזמן.

מתכון: מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות "סולתם"

 

מצרכים:

8 נתחי פילה דג מוסר ים במשקל 100 גרם כל אחד

שמן זית לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לקראסט תבלינים:

1 צרור פטרוזיליה קטן

1 כוס פירורי לחם

4 שיני שום

מלח לפי הטעם

 

לתוספת:

12 תפוחי אדמה באטר צהובים

2 זוקיני צהוב

12 שיני שום

2 פלפלים צהובים

לימון פרוס

 

אופן ההכנה:

ירקות: מבשלים שיני שום בשמן זית ומעט מלח על להבה נמוכה עד שמתרככות,

צולים תפוחי אדמה בתנור בשמן זית ומלח עד שמתרככים, שורפים פלפלים צהובים על הזג או הגריל או בתנור בחום גבוה מאוד עד שהקליפה חרוכה, מקלפים מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות.

חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות וצולים בשמן זית ומלח בתנור חם מאוד עד שמזהיבות היטב,

חורכים פרוסות לימון בתנור עד שמזהיב.

קראסט: טוחנים הכל במעבד מזון לתערובת פירורים ירקרקה. קולים על מחבת יבשה על להבה בינונית במשך כדקותיים עד שמזהיב קלות.

 

דגים:

מחממים שמן זית מחבת רחבה, מתבלים את הדג במלח ופלפל.

צולים על הצד של העור במשך כ-7 דקות מבלי להפוך.

במהלך הצלייה שופכים מן השמן החם על בשר הדגים בעזרת כף. לקראת סיום הצלייה הופכים לדקה קלה ומיד הופכים חזרה.

 

הגשה: מוסיפים למחבת את כל הירקות הצלויים והמבושלים ומחממים יחד עם הדג

מפזרים מעל הדג את הקראסט הפריך ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

11 (4)

מאות השתתפו בהפנינג פסח במקווה ישראל

תפריט נגישות