n עוגת גבינה וקינמון ללא גלוטן | גל גפן
דף הבית / אוכל / עוגת גבינה וקינמון ללא גלוטן

עוגת גבינה וקינמון ללא גלוטן

עוגת גבינה וקינמון ללא גלוטן
צילום: יח"צ

עוגה טעימה במיוחד, והיא דלה בפחמימות ועשירה בחלבון

באדיבות טרי אדלר נטורופתית ומאמנת בNLP

 

מצרכים ל- 2 תבניות אינגליש:

6  ביצים

3/4 כוס תחליף סוכר אריתריטול  (אפשר לשים במקום מייפל טהור או סילאן

1 כפית תמצית וניל

2 ו-1/2 כוסות קמח שקדים

2  כפות קמח קוקוס

1 שמנת חמוצה 15%

250 גר גבינת שמנת 5%

100  גר חמאה מומסת או חצי כוס שמן קוקוס

1 ו-1/5 כפית קינמון טחון

1 שקית אבקת אפיה

חופן אגוזי מלך קצוצים לפיזור מעל העוגה

 

אופן ההכנה:

בקערה טורפים היטב ביצים, סוכר ותמצית וניל. אפשר להשתמש גם במיקסר אבל הרבה יותר פשוט כשיש לטרוף לבד את החומרים.

מוסיפים את השמנת, הגבינה והחמאה המומסת ומערבבים.

מוסיפים את היבשים: קמח שקדים, קמח קוקוס, קינמון ואבקת אפייה. מערבבים היטב שלא יהיו גושים.

משמנים 2 תבניות אינגליש ויוצקים לתוכן את תערובת העוגה עד לגובה של כ-3/4 התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ב- 160 מעלות כ40- דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לצנן היטב את העוגה לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

אילוסטרציה. צילום: Pixabay

המחבל