חומוס עם אבוקדו – "גוואקחומוס" – שילוב טעמים מפתיע של חומוס עם אבוקדו, קל להכנה ונהדר כמנת ביניים או עיקרית, לניגוב טבעוני וגם לכאלה שלא.
באדיבות חברת "חקלאי גרנות"
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"
350 גרם חומוס מבושל
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כפית פלפל חריף
1/4 כוס כוסברה
2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט.
טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם 2 כפיות מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.
מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס.