דף הבית / אוכל / ברוח ל"ג בעומר: מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולנדי מתובל

ברוח ל"ג בעומר: מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולנדי מתובל

ל"ג בעומר השנה ייראה אחרת, אבל זה לא אומר שצריך לוותר על מאכלי החג המסורתיים, ובראשם תפוח אדמה. בלי פיח ובלי עשן, רק טעם נהדר

מניפות תפוחי אדמה צילום אפיק גבאי (2) (1)
צילום: אפיק גבאי

תפוחי אדמה באש המדורה אולי לא נוכל להכין בחג ל"ג בעומר הנוכחי,  אבל ברוח החג מציע המותג "מאסטר שף" מתכון קל להכנה וטעים: מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולדי מתובל.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:

6 תפוחי אדמה – רצוי בהירים וארוכים ככל האפשר

2 מקלות סיניים לאחיזה

1 כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

ספריי שמן זית

1 כפית שום גבישי / אבקת שום.

 

מצרכים לרוטב:

חצי כוס מיונז הולנדי "מאסטר שף"

מיץ מחצי לימון

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית מלח.

חצי כוס עלי בזיליקום

10 עלי נענע

 

אופן ההכנה:

מכינים מראש את רוטב המיונז, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ושומרים במקרר עד ההגשה.

מניחים כל תפוח אדמה בין 2 מקלות אכילה סיניים ופורסים פרוסות- המקלות מונעות את חיתוך תפוח האדמה עד סופו וכך תיווצר מניפה. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים כל תפוח אדמה היטב בין הפרוסות בספריי שמן.

מפזרים את התבלינים ואופים בחום של 180 מעלות כשעה.

כשתפוחי האדמה מוכנים ועדיין חמים שופכים מעל את רוטב המיונז ומגישים חם.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מקבצי הדיור העירוניים ברחוב פריימן

ראשל"צ: האם יוקם הוסטל עירוני שלישי עבור קשישים?