n אורז טנדורי | גל גפן
דף הבית / אוכל / אורז טנדורי

אורז טנדורי

אורז טנדורי
צילום: אמיר מנחם

אורז טנדורי מתובל וססגוני תאווה לחיך וחגיגה לעיניים ומתאים כתוספת לארוחה חגיגית שישדרג לכם את מגוון התוספות לשולחן החג והאורחים יתלהבו וישבחו

באדיבות רותם ליברזון לסוגת

 

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי קלאסי "סוגת"

4-5 כפות שמן זית

2 כפות זרעי כמון

2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

3-4 גרגירי פלפל שחור

3 עלי דפנה

1/2 בצל אדום פרוס

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1/2 כפית מלח

2 כפות שום כתוש

1/2 1 כפות רסק עגבניות

1 כפית גראם מסאלה

1/2 כפית כורכום

1 כפית צ'ילי גרוס

2 כפות מים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה הופכים צלולים. מעבירים לקערה ומשרים 10 דקות במי ברז. מסננים.

מרתיחים 1/2 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את האורז ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות, עד שכל המים נספגים והאורז רך. משהים בסיר סגור עוד 5 דקות ומאווררים במזלג. מניחים להתקרר.

מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות. מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח ומקפיצים 3-4 דקות.

מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, גראם מסאלה, כורכום וצ'ילי גרוס ומערבבים היטב 2-3 דקות. מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שהם מתאדים.

מעבירים לסיר את האורז המבושל וכוסברה קצוצה ומערבבים בעדינות. מגישים עם מעט כוסברה קצוצה מעל.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קיר טיפוס צילום דוברות איחוד הצלה

חולון: תאונה בקיר הטיפוס בפארק פרס