אורז טנדורי מתובל וססגוני תאווה לחיך וחגיגה לעיניים ומתאים כתוספת לארוחה חגיגית שישדרג לכם את מגוון התוספות לשולחן החג והאורחים יתלהבו וישבחו
באדיבות רותם ליברזון לסוגת
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי קלאסי "סוגת"
4-5 כפות שמן זית
2 כפות זרעי כמון
2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
3-4 גרגירי פלפל שחור
3 עלי דפנה
1/2 בצל אדום פרוס
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1/2 כפית מלח
2 כפות שום כתוש
1/2 1 כפות רסק עגבניות
1 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית כורכום
1 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות מים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה הופכים צלולים. מעבירים לקערה ומשרים 10 דקות במי ברז. מסננים.
מרתיחים 1/2 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את האורז ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות, עד שכל המים נספגים והאורז רך. משהים בסיר סגור עוד 5 דקות ומאווררים במזלג. מניחים להתקרר.
מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות. מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח ומקפיצים 3-4 דקות.
מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, גראם מסאלה, כורכום וצ'ילי גרוס ומערבבים היטב 2-3 דקות. מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שהם מתאדים.
מעבירים לסיר את האורז המבושל וכוסברה קצוצה ומערבבים בעדינות. מגישים עם מעט כוסברה קצוצה מעל.