"תן לו לדבר": פודקאסט חדש נותן במה לאומניות ולאומנים שצמחו ברחובות
עיריית רחובות והחברה העירונית משיקות, באמצעות רחובוטיוי, פודקאסט מצולם חדש המארח אומניות, אומנים ויוצרים שגדלו ברחובות או מתגוררים בה, והטביעו את חותמם בעולם התרבות והיצירה הישראלית. בפרקים הראשונים התארחו דניאל גד, דניאל מורשת, עמית אולמן ויגאל עדיקא, ובהמשך יתארחו אביבה נגוסה, דני רובס ואומנים נוספים. את הפודקאסט מגישים ז׳אק זרביב ושלמה טולדו, לצד עמית מילר, מנהל הבית לקולנוע ולטלוויזיה, שגם מביים את התוכנית
- מערכת האתר
- כ"ג חשון התשפ"ז
לאורך השנים צמחו ברחובות שחקנים, מוזיקאים ויוצרים רבים, שחלקם עשו את צעדיהם הראשונים בבימת הנוער של החברה העירונית, שהפכה לאורך השנים לבית גידול לדורות של יוצרות ויוצרים. בכל פרק יתארחו באולפן אומן או אומנית לשיחה על היצירה, הקריירה, הזיכרונות והקשר לרחובות.
את הפודקאסט מגישים הבמאי ז׳אק זרביב, שטיפח דורות של שחקניות ושחקנים בבימת הנוער, ושלמה טולדו, שניהל במשך שנים את מחלקת אומנויות הבמה וההפקות בעיר. השניים יצרו את הפודקאסט יחד עם הבמאי ותושב העיר עמית מילר, שיזם את הקמת אולפן הפודקאסט של רחובוטיוי. על ההפקה מירי צרי, על הניהול הטכני יוסי כהן ועל הצילום צוות המתנדבים של רחובוטיוי.
בפרק הראשון התארח השחקן והיוצר דניאל גד, בוגר בימת הנוער, שמופיע זה למעלה משני עשורים בתיאטרון, בקולנוע ובטלוויזיה. בין היתר, השתתף בהצגות ״שייקספיר מאוהב״ ו״שבעה״, בסרט ״מפריח היונים״ ובסדרות ״שבאבניקים״ ו״השוטרים״. לאחרונה יצא סרטו ״הדרבי האחרון״, שאותו יצר וביים ועוסק ביריבות המיתולוגית בין קבוצות הכדורגל שעריים ומרמורק.
בפרק השני התארח השחקן דניאל מורשת שסיפר על הקשר העמוק שלו לעיר ועל הקונפליקטים שחווה בילדותו בבימת הנוער. בפרק השלישי התארח השחקן והבמאי עמית אולמן, גם הוא בוגר "בימת הנוער", לרגל צאת סרטו החדש ״תיכון מגשימים״.
פודקאסט רחובותצילום: פודקאסט רחובותבפרק הרביעי שיעלה בימים הקרובים ידבר השחקן ותושב רחובות יגאל עדיקא, המוכר, בין היתר, מתפקידו כאביחי בסדרה "קופה ראשית".
פודקאסט רחובותצילום: פודקאסט רחובותבהמשך צפויים להתארח בפודקאסט יוצרים נוספים המזוהים עם העיר, בהם אביבה נגוסה ודני רובס.
הפודקאסט זמין להאזנה ולצפייה בספוטיפיי, באפל פודקאסטס וביוטיוב.
להאזנה וצפייה בפודקאסט "תן לו לדבר": ספוטיפיי | אפל פודקאסט | יוטיוב
ראש העיר, מתן דיל: "לא מעט מהשמות המוכרים היום בתיאטרון, בקולנוע ובמוזיקה הישראלית עשו את צעדיהם הראשונים כאן ברחובות, וחלקם על הבמה של בימת הנוער העירונית. הפודקאסט 'תן לו לדבר' מחזיר אותם למקום שבו הכול התחיל, לשיחות על הדרך שעברו, על האנשים שליוו אותם ועל הקשר לעיר. זו הזדמנות להכיר צד אחר של היוצרים שכולנו מכירים, להאיר את תרומתה של רחובות לתרבות הישראלית ולהדגיש את חשיבות ההשקעה המתמשכת בטיפוח הדור הבא של היוצרות והיוצרים בעיר".
מנכ״לית החברה העירונית, אפרת צוקרמן: ״לאורך השנים צמחו ברחובות יוצרים ואומנים שהפכו לחלק משמעותי מהתרבות הישראלית, ורבים מהם עשו את צעדיהם הראשונים במסגרות של החברה העירונית. מבחינתנו, החיבור איתם לא מסתיים כשהם יוצאים לדרך מקצועית. ׳תן לו לדבר׳ מאפשר לנו לפגוש אותם מחדש, לשמוע על הדרך שעשו מאז ולגלות כיצד העיר והמקומות שבהם צמחו ממשיכים ללוות אותם גם היום. זהו גם סיפור על הכוח של השקעה בתרבות וביצירה המקומית ועל מה שיכול לצמוח ממנה".
פודקאסט רחובותצילום: פודקאסט רחובותבמאי הפודקאסט, עמית מילר: "שמחים לחנוך את אולפן הפודקאסט המשודרג שלנו עם תוכנית מיוחדת שמראה שעיר התרבות זו לא רק סיסמה אלא חממת גידול לשחקנים, זמרים, במאים ויוצרים, נשים וגברים כאחד, שיצאו מרחובות אבל ניכר בשיחה עמם שהעיר עדיין מפעמת ביצירות שלהם".
תגובות