מרחיבים את מפת התרבות העירונית: עיריית רחובות תקים בית תרבות חדש בשכונת אחוזת הנשיא
בית התרבות, שינוהל ויופעל על ידי החברה העירונית, יחל לפעול בתחילת שנת 2027 כחלק מתוכנית העבודה העירונית לצמצום פערים ולהרחבת שירותי התרבות והקהילה בשכונות העיר, ויציע לאורך כל ימות השבוע פעילויות ותכנים לילדים, למשפחות, לצעירים ולאזרחים ותיקים. לקראת פתיחתו יתקיימו שולחנות עגולים עם תושבות ותושבי אחוזת הנשיא, שיהיו שותפים בגיבוש אופי המקום ותוכנית הפעילות בהתאם לצורכי הקהילה
- ג' חשון התשפ"ז
בית התרבות שינוהל ויופעל על ידי החברה העירונית, יחל לפעול בתחילת שנת 2027 לקראת פתיחתו יתקיימו שולחנות עגולים עם תושבות ותושבי השכונה, במטרה לגבש את תוכנית הפעילות בהתאם לצורכי הקהילה
בית התרבות החדש ינוהל ויופעל על ידי החברה העירונית ויהווה מוקד שכונתי לפעילות תרבותית, קהילתית וחברתית לאורך כל ימות השבוע. עם פתיחתו יציע מגוון פעילויות המותאמות לקהלים ולגילים שונים, ובהם ילדים, משפחות, צעירים ואזרחים ותיקים, ויאפשר לתושבות ולתושבי השכונה ליהנות מתרבות, פנאי ופעילות קהילתית בסביבת מגוריהם.
הקמת בית התרבות, בהובלת ראש העיר מתן דיל, חברת המועצה ומחזיקת תיק הקהילות, רו"ח מיכל וולקני, וחבר המועצה ומחזיק תיק התרבות, התיירות והאזרחים הוותיקים, שוקי קרומר, היא חלק מהתפיסה העירונית להרחבת המענים התרבותיים והקהילתיים בשכונות העיר, להנגשת פעילויות איכותיות בסביבת המגורים וליצירת מוקדים שכונתיים פעילים של תרבות, פנאי ומפגש קהילתי.
כחלק מתהליך ההקמה, תושבות ותושבי אחוזת הנשיא יהיו שותפים גם בגיבוש אופיו של בית התרבות. החברה העירונית תקיים שולחנות עגולים עם תושבי השכונה, שבהם יוכלו המשתתפים להעלות צרכים, רעיונות והעדפות בנוגע לפעילויות ולתכנים שירצו לראות במקום. התובנות שיעלו במפגשים ישמשו לגיבוש תוכנית הפעילות ולהתאמתה למאפייני הקהילה.
במקביל, בימים הקרובים תפרסם החברה העירונית מכרז לתפקיד מנהל/ת בית התרבות, שיהיה אמון על הובלת תהליך ההקמה, גיבוש תוכנית הפעילות והפעלתו השוטפת של המקום לקראת פתיחתו בתחילת 2027.
עם פתיחתו יצטרף בית התרבות באחוזת הנשיא למערך בתי התרבות שמפעילה עיריית רחובות באמצעות החברה העירונית, וירחיב את המענה לתושבות ולתושבים בשכונה ובסביבתה.
ראש העיר, מתן דיל: ״בית התרבות החדש באחוזת הנשיא הוא צעד נוסף בדרך שלנו להביא תרבות, קהילה ופנאי איכותיים קרוב לבית, לכל שכונה ולכל תושב. במשך שנים נוצרו ברחובות פערים בין שכונות ובין חלקים שונים בעיר, והמשימה שלי היא לצמצם אותם - בתשתיות, בשירותים העירוניים, בתקציבים וגם בתרבות ובפנאי. אני מודע לצורך של שכונות נוספות במרכזי תרבות וקהילה, ויש לנו תוכנית עבודה, בה אנו מתקדמים שלב אחר שלב, ולא נעצור עד שניתן מענה לכל שכונה שזקוקה לכך. באחוזת הנשיא אנחנו עושים את זה בדרך שבה אני מאמין - יחד עם התושבות והתושבים. אנחנו לא נחליט עבורם מה נכון להם, אלא נשב איתם, נשמע מה הם רוצים ומה הם צריכים ונבנה יחד את אופי המקום והפעילות. התושבים הם שותפים מלאים לעשייה העירונית, ואנו מתכוונים להמשיך לעבוד כך בכל רחבי העיר״.
ח"מ ומחזיקת תיק קהילות ושירות לתושב, רו"ח מיכל וולקניצילום: צילום: יונית שלוםחברת המועצה, מחזיקת תיק קש"ת (קהילות ושירות לתושב), רו"ח מיכל וולקני: ״בית תרבות שכונתי הוא הרבה מעבר למקום שבו מתקיימות פעילויות. זהו מרחב שמחבר בין אנשים, מחזק את הקהילה ומאפשר לתושבות ולתושבים בכל הגילים להיפגש, ליצור וליהנות יחד. שיתוף תושבי השכונה בתהליך יאפשר לנו לבנות עבורם בית תרבות שמתאים באמת לצרכים ולרצונות שלהם״.
שוקי קרומר, חבר המועצה ומחזיק תיק תרבות, תיירות ואזרחים ותיקיםצילום: צילום: אלירן אביטלחבר המועצה ומחזיק תיק תרבות, תיירות ואזרחים ותיקים, שוקי קרומר: ״פתיחת בית התרבות באחוזת הנשיא היא צעד נוסף בהרחבת היצע התרבות והפנאי ומאפשרת לנו להגיע לאוכלוסיות נוספות. נפעל ליצירת תוכנית עשירה, מגוונת ואיכותית שתיתן מענה לכל הגילים ותהפוך את בית התרבות למוקד פעילות מרכזי בשכונה״.
מנכ״לית החברה העירונית, אפרת צוקרמן: ״הקמת בית התרבות באחוזת הנשיא היא חלק מהמהלך שאנו מובילים להרחבת שירותי התרבות, הפנאי והקהילה ולהנגשתם לתושבות ולתושבים בכל רחבי העיר. אנחנו נערכים לבניית תוכנית פעילות מגוונת ואיכותית לכל הגילים, שתגובש בשיתוף תושבי השכונה ותותאם לצרכים ולמאפיינים הייחודיים של הקהילה המקומית״.
תגובות