ערב של השראה והוקרה: רחובות ציינה את יום האישה הבינלאומי באירוע חגיגי ומרגש
מאות השתתפו בערב ההוקרה לנשים מובילות בעיר, שכלל מחווה לד"ר מרה קנבל ז"ל, הוקרה לאמו של שורד השבי נמרוד כהן ומופע משותף של אורנה בנאי וצביקה הדר.
- מערכת האתר
- כ' תמוז התשפ"ו
מאות תושבות ותושבים השתתפו בארוע לציון יום האישה הבינלאומי, שנדחה מחודש מרץ בעקבות המלחמה. האירוע, שהופק על ידי פורום נשים רחובות, הוקדש לנשים מעוררות השראה ולתרומתן לקהילה ולחברה.
בין המשתתפים היו ראש עיריית רחובות, מתן דיל, סגן ראש העיר זהר בלום, חברת המועצה ומחזיקת תיק מעמד האישה והספורט ויו"ר פורום נשים, אוה גור, וכן חברות המועצה מיכל וולקני ואורית שרגאי.
הערב נפתח במחווה מרגשת לזכרה של ד"ר מרה קנבל ז"ל, לשעבר סגנית וממלאת מקום ראש העיר ומייסדת פורום הנשים העירוני, שנחשבה לאחת הדמויות הבולטות בקידום מעמד האישה ברחובות. בנותיה, מיכל וקרין, שנכחו באולם, זכו למחיאות כפיים ממושכות מהקהל.
רגע מרגש נוסף נרשם כאשר ויקי כהן, אמו של נמרוד כהן, ששב לאחר תקופת שבי ממושכת בידי חמאס, עלתה לבמה. ראש העיר העניק לה זר פרחים בשם תושבות ותושבי רחובות ופורום נשים, כהוקרה על מאבקה הציבורי ועל החוסן שהפגינה לאורך התקופה.
במהלך הערב הוצג סרטון שסקר את פעילותו של פורום נשים רחובות לאורך השנה. השנה הורחבה פעילות הפורום הודות לשיתוף פעולה עם הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי, שאפשר להרחיב את מגוון הפעילויות והיוזמות עבור נשות העיר.
כחלק מהאירוע הוזמנו גם נשות עמותת "שלובות" – נשים המתמודדות ומחלימות מסרטן – כאות הוקרה על כוח הרצון, ההתמודדות והחוסן שהן מפגינות.
הוקרה מיוחדת הוענקה גם לאגף לשירותים חברתיים בעיריית רחובות, בעקבות זכייתו באות הוקרה ממנכ"ל משרד הרווחה על פעילותו בתקופת החירום. את כלל עובדי האגף ייצגו מנהלת האגף בת חן קרני, סגניתה רויטל לוי ורכזת הפרויקטים סלי טוביאק.
את הערב חתם מופע משותף של אורנה בנאי וצביקה הדר, שהעניקו לקהל מופע משעשע ומרגש וסיימו את האירוע באווירה חגיגית.
ראש העיר, מתן דיל, אמר כי "הערב הזה הוא הרבה מעבר לציון יום האישה הבינלאומי. הוא הוקרה לנשים שבשנים האחרונות הוכיחו מהי מנהיגות אמיתית – בבית, בקהילה, במקומות העבודה ובכל מקום שבו היה צורך להוביל, לחזק ולתמוך. עיריית רחובות תמשיך לפעול כדי שנשים יוכלו לממש את יכולותיהן, להשפיע ולהיות שותפות מלאות בעיצוב עתידה של העיר."
יו"ר פורום נשים, אוה גור, הוסיפה כי "נשים נמצאות היום בכל החזיתות – בביטחון, ברפואה, בחינוך, ברווחה ובקהילה – וממשיכות להחזיק את החברה הישראלית גם בתקופות המאתגרות ביותר. פורום נשים ימשיך לפעול לקידום שוויון, הזדמנויות והעצמה נשית לאורך כל השנה."
תגובות