עיריית רחובות בהודעה חריגה: ייתכנו אזעקות ללא התרעה מוקדמת
בעקבות הצטרפות חיזבאללה ללחימה, בעירייה מדגישים כי בירי מכיוון לבנון לא תינתן הודעה מקדימה – ובמקרה של אזעקה יעמדו לרשות התושבים 90 שניות בלבד להגיע למרחב מוגן
- מערכת האתר
- ט"ו אדר התשפ"ו
צילום: דוברות
עיריית רחובות מעדכנת את התושבות והתושבים כי בהמשך להתפתחויות האחרונות והצטרפות חיזבאללה ללחימה, לא בכל מקרה תינתן התרעה מקדימה לפני אזעקה.
על פי ההנחיות, במקרה של ירי טילים מכיוון לבנון לא תופעל הודעה מקדימה לשהייה בסמוך למרחב מוגן, אלא תישמע אזעקה בלבד. במצב כזה יעמדו לרשות התושבים 90 שניות בלבד להגיע למרחב מוגן.
בעירייה קוראים לציבור לגלות עירנות מלאה לאופי ההתרעה המתקבלת – בין אם מדובר בהודעה מקדימה המאפשרת היערכות ובין אם באזעקה המחייבת כניסה מיידית למרחב מוגן.
יש להישמע להנחיות פיקוד העורף ולפעול בהתאם לסוג ההתרעה. בעירייה מדגישים כי היערכות מוקדמת, הקפדה על ההנחיות ותגובה מהירה – מצילות חיים.