חולוניה פתחה את משחקי הליגה עם ניצחון ענק על ירושלים!
שלשה אדירה של ג'ורדן מקריי בשניה האחרונה של המשחק, נתנה לחולוניה ניצחון ביתי ראשון על הפועל ירושלים אחרי 3 שנים!
- מערכת האתר
- כ"ז תשרי התשפ"ו

(רועי אסף)
באיחור של שבוע, הפועל חולון החלה במוצאי שבת את משחקיה בליגת ווינר ואירחה למשחק ביתי את היריבה המיתולוגית מירושלים. זה נגמר בצורה הכי מתוקה שאפשר עם סל ניצחון בשנייה האחרונה של ג'ורדן מקריי שקבע את תוצאה הסיום, 78:77!
השלשה המנצחת הזכירה לוותיקי האוהדים את הניצחונות הגדולים של חולוניה עם הסל של טולברט בגמר הגביע 2009 והסל המטורף של עדי פרג בשנת 2006 מול עפולה בגמר הליגה הלאומית.

עוד לפני פתיחת המשחק ערך המועדון הסגול טקס לכבוד חזרתם של החטופים, ביניהם תושב חולון ואוהד הקבוצה- בר קופרשטיין ובתפילה לחזרת כל החטופים החללים לקבר ישראל.

במשך 3 רבעים וחצי, חולון ראתה את ירושלים רוקדת על הפרקט ואת ההפרש לטובת האדומים הולך ותופח. הפרש השיא במשחק כבר עמד על 15 נקודות כשבסיום המחצית שניים מהשחקנים החשובים של הקבוצה- דריק וולטון וג'ורדן מקריי, עמדו על 2 נקודות בלבד כל אחד. היחיד שמצא את הטבעת בחולון היה אקסבייר מנפורד שגם סיים כקלע הבולט עם 19 נקודות.

ברבע השלישי החלו הסגולים להיראות טוב יותר, ואחרי שירושלים שוב ברחה ל-13, הוא הסתיים בתוצאה 62:55 עם שלשה של קררה שנתנה הרבה תקוות לעשר הדקות האחרונות.

פרנקו החליט לפתוח את הרבע האחרון בלי הקלע הבולט שלו- מנפורד (במסיבת העיתונאים אמר שזה היה בהסכמה עם השחקן), ירושלים ברחה ל-10 אבל אז התעורר וולטון עם 2 שלשות שהדליקו את הקהל ביציע וסחפו את חולון לריצת 10:0. חסן מרטין שהתכבד לקלוע את הסל הראשון של חולון, היה גם זה שהעלה אותה ליתרון הראשון כשנותרו פחות מ-3 דקות לשחק.

המתח עלה והגיע לשיא כשעל השעון נותרה פחות מחצי דקה. הארפר האורח דייק ב-3 קליעות עונשין, נתן לירושלים יתרון של 2 נקודות וחולון יצאה להתקפה אחרונה שכאילו נלקחה מסרטי הספורט הקיטשיים ביותר.
וולטון הוריד שניות מהשעון, מסר למנפורד שמצא את מרטין מתחת לסל. כשכולם היו בטוחים שהוא ינסה להגיע לנקודות בצבע שישלחו את המשחק להארכה, הסנטר האימתני נתן מסירה גאונית שמאלה לקצה קשת השלוש שם חיכה ג'ורדן מקריי.
מקריי, שעד לאותו הרגע היה השחקן המאכזב במגרש עם לא פחות מ-11 החטאות ב-20%, לא נתן לשום דבר לבלבל אותו ושלח כדור מדויק שנכנס פנימה כשעל השעון פחות משנייה אחת. 3500 סגולים השתוללו משמחה והקפטן נתנאל ארצי, נתן את החסימה האחרונה על הארפר ששלחה את כולם לחגיגות ביציעים ועל הפרקט!
אין הרבה שחקנים שאחרי כל כך הרבה החטאות, היו מעזים לקחת את הזריקה האחרונה והמנצחת, אבל ג'ורדן מקריי עשוי מחומר אחר. אפשר להגיד בביטחון שעוד נכעס על שטויות שהוא יעשה על הפרקט בעונה הקרובה, אבל אם בסופו של דבר הוא יאזן עם רגעים קסומים כמו בסיום מול ירושלים, זה יהיה בהחלט שווה את הכל.

ולמרות השלשה הגדולה של מקריי והנקודות של מנפורד ו-וולטון, אי אפשר להתעלם מאלו שבאמת החזירו את חולוניה למשחק- הסיירת הישראלית: ארצי-קרביץ-קררה, שלקחה את העניינים לידיים במיוחד בהגנה, בלמה את הכוכבים של ירושלים וסללה את הדרך לסיום המטורף.

קלעו: אקסבייר מנפורד 19, דרק וולטון ג'וניור (10 אסיסטים) וליאור קררה 10 כל אחד, ג'ורדן מקריי ויאיר קרביץ 9 כל אחד, חסן מרטין 8, נתנאל ארצי 7, טד ווית'רס 4, עידן זלמנסון 2. כן שותף: רועי רוזנברג.
ברביעי חולוניה חוזרת לאירופה למשחק חוץ קשה במיוחד מול שולה הצרפתית. אל הליגה המקומית יחזרו הסגולים ביום שני הבא כשיארחו את אליצור נתניה.
