מועדים לשמחה, חולוניה!
הפועל חולון פתחה את משחקיה בליגת האלופות ברגל ימין עם ניצחון גדול על בורסאספור הטורקית
- מערכת האתר
- ט"ז תשרי התשפ"ו

(רועי אסף)
הפועל חולון פתחה את משחקיה בליגת האלופות עם ניצחון "ביתי" בהונגריה על בורסאספור הטורקית- 84:74, אחרי שכבר הייתה בפיגור של 12 נקודות הפרש במהלך המחצית הראשונה.
אף אחד לא ידע לאיזו הפועל חולון לצפות גם אחרי מספר משחקי הכנה וטורניר גביע ווינר מהסיבה העיקרית שחלק מהשחקנים החשובים ביותר, כלל לא לקחו חלק במשחקי טרום העונה.
דריק וולטון, ערך את הבכורה שלו בחולוניה במשחק מול הטורקים ועשה את זה בצורה מושלמת כשהוא מסיים עם דאבל דאבל של: 20 נקודות ועוד 11 אסיסטים!

לצידו הצטיין וסיים כקלע המוביל- אקסבייר מנפורד, עם 26 נקודות ו-8 ריבאונדים! אחרי שהיה פושר במשחקי טרום העונה, הוא הזכיר לכולנו את השחקן האדיר מהקדנציה הראשונה שלו בישראל.

בנוסף לוולטון, גם ליאור קררה וחסן מרטין, עלו על הפרקט לראשונה, אחרי שלא שיחקו כלל במשחקים המקדימים. שניהם היו חלודים ולא קיבלו יותר מידי דקות וכשגם הם ייכנסו לעניינים זה ייתן לדני פרנקו, הרבה יותר אפשרויות על הפרקט.

שאר הזרים תרמו פחות או יותר את מה שמצופה מהם כאשר ג'ורדן מקריי למרות משחק בינוני, סיים עם 19 נקודות.

דמיון רוסר, בלט בעיקר בהגנה, הוסיף אסיסט שהוביל למהלך של המשחק והסתיים בדאנק אדיר של מנפורד, ברוקס הפריע לכל טורקי שנכנס לצבע וסיים עם 3 חסימות בנוסף ל-6 הנקודות שקלע ו-וויתרס שיחק 7 דקות בלבד ולא הורגש. הישראלים: ארצי, זלמנסון, קררה וקרביץ, היו חלשים וקלעו יחד 8 בלבד.

חולוניה עדיין לא מוכנה באופן מושלם לעונה החדשה, אבל המשחק מול הטורקים הראה הרבה ניצוצות עם 2 בעלי בית שהכל חייב לעבור דרכם. אם העסק יתחבר כמו שכולם מקווים, אפשר בהחלט לחלום רחוק בעונה הקרובה.

בשבוע הבא תפגוש חולון את בדאלונה מספרד בעוד משחק "ביתי" שיתקיים בהונגריה. את משחקי ליגת ווינר המקומית תפתח חולון במוצאי שבת הבאה 18.10 במשחק ביתי ( אמיתי בחולון... ) מול הפועל ירושלים אחרי שהמשחק במסגרת המחזור הראשון מול הרצליה, נדחה לחודש דצמבר.
