X

תכירו: הכשרה החדשה ברחובות

זקס בראסרי נפתחה ברחובות, מסעדת שף כשרה, מטבח עונתי, תוצרת חקלאית טרייה וטכניקות בישול מתקדמות.

תכירו: הכשרה החדשה ברחובות
צילום: אסף קרלה

זקס בראסרי, מסעדת שף חדשה ברחובות, מביאה גישה רעננה ומוקפדת לעולם הקולינריה הכשרה בישראל. המסעדה מציעה חוויית Fine Dining עונתית ומוקפדת, המבוססת על חומרי גלם מקומיים ובטכניקות בישול מתקדמות – ללא פשרות בטעם או באיכות. המסעדה נושאת בגאווה את שמו של אפרים זקס- חקלאי, מנהיג קהילה ואחד מאבות המושבה רחובות.

בראש המטבח עומד השף סהר רפאל, מקבוצת כרמים והשף דוד לוי, יחד השניים מביאים לזקס בראסרי שנים של ניסיון בבישול עילי אירופאי, המתורגם לשפה ישראלית עכשווית ומקומית. את המסעדה מנהלת קבוצת כרמים, מהקבוצות המובילות בישראל בתחום המסעדנות והאירוח.

התפריט בזקס בראסרי משתנה בהתאם לעונות השנה ולתוצרת הזמינה, ומלווה בתפריט יין ישראלי בלבד. מטבח המסעדה מקיים שיתופי פעולה עם חממות בצפון ובדרום הארץ, עשבי תיבול שגדלים במיוחד עבור המטבח, דגה עונתית טרייה ובשר מעגלות מקומיות שעובר תהליכי יישון במקום. במרכז המטבח מותקן תנור פחמים מתקדם מסוג Josper- תנור ספרדי שמגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד, המעניק ארומה מיוחדת של עשן ועץ לבשרים, דגים וירקות, בשילוב טכניקות בישול מדויקות. הגישה הקולינרית בזקס בראסרי נשענת על חקלאות מקומית, שכן מטבח המסעדה עובד עם חקלאים מכל הארץ כדי להביא את התוצרת הטובה והטרייה ביותר למסעדה, מירקות ופירות ועד תבלינים ועשבי תיבול שגדלים עבור המטבח.

מחלקת הקונדיטוריה במסעדה מציעה תפריט עונתי ייחודי, המשלב מרכיבים ישראליים כמו שקדים, שמן זית, פירות הדר ועשבי תיבול. כל הקינוחים מיוצרים במקום, על ידי שף קונדיטור דור פרידלנר. בין הקינוחים המיוחדים ניתן למצוא פרשנות עכשווית לקלאסיקות כמו עוגת "היער השחור", המציגה נוכחות חדשה לטעמים מוכרים.

החלל הפנימי של המסעדה תוכנן על ידי גד הלפרין, אחד ממעצבי מסעדות המשלן הבולטים בישראל. העיצוב כולל מונומנט מרהיב של יותר מ-280 בקבוקי יין, בר אינטימי עם שישה מקומות ישיבה. את המסעדה מקיפה גינה חיצונית מוארת אשר נשקפת מהחלונות הגבוהים והרחבים של המסעדה, ויחד עם עצי האקליפטוס הסובבים נוצרת אווירה קסומה. המסעדה, תציע בעתיד גם אירוח אירועים פרטיים ועסקיים. –אשר תכלול חוויית אירוח אלגנטית ומוקפדת באווירה שקטה וייחודית.