גופת גבר אותרה באוטובוס שעלה באש בחניון בבת ים
4 אוטובוסים עלו באש בחניון בבת ים, באחד מהם אותרה גופת גבר. המשטרה פתחה בחקירה
- מערכת האתר
- א' אב התשפ"ה

סמוך לשעה 18:00 , התקבלו מספר קריאות במוקד 102 של מחוז דן אודות שריפת אוטובוס בחניון דן, ברחוב הקוממיות בבת ים. למקום יצאו חמישה צוותים של כיבוי והצלה.

מפקד המשמרת רב רשף אושרי בסון מספר: ״בהגיענו למקום הבחנו בעשן שחור סמיך המיתמר מתוך 4 אוטובוסים העולים באש. ביצענו כיבוי בשלוש גזרות עבודה, תוך סריקות מקיפות לאיתור לכודים ומניעת התפשטות האש. במהלך הסריקות התגלתה גופה.״


חובשים ופראמדיקים של מד"א מדווחים על גבר כבן 30 עד 40, נתין זר מסודן, ללא סימני חיים עם כוויות ושאיפת עשן וקובעים את מותו במקום.

חובש מיחידת האופנועים של מד"א כפיר ורסנו סיפר: "נקראנו לחניון אוטובוסים בבת ים בעקבות דיווח על אוטובוס שעולה באש. כשהגענו לזירה ראינו אש ענקית ועשן כבד מאוד שעולה מהמקום ואת השריפה מתפשטת לאוטובוסים נוספים במקום. לאחר פעולות ממושכות של כיבוי הדליקה בוצעו סריקות באוטובוסים השרופים, בהלך הסריקות איתרנו גבר בערך בשנות ה-30 המאוחרות לחייו כשהוא מחוסר הכרה, על גופו סימני פיח וכוויות קשות ולאחר בדיקות רפואיות לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו בשטח."

ניר דורפמן וראובן יוספי מתנדבי זק״א מצוות בת ים- יפו שטיפלו בזירה מוסיפים: "מוקד זק״א (1223) הזניק אותנו מיד עם צאת השבת לרחוב מנחם בגין בעיר בת ים בעקבות שריפה שפרצה בחניון אוטובוסים ואותרה בזירה גופת גבר כשהוא מפויחת ובמצב קשה מאוד, בסיוע מתנדבים נוספים אספנו את הממצאים וסייעו לחוקרי המז״פ שפעלו במקום. הגופה הועברה להמשך טיפול ובירור במכון הלאומי לרפואה משפטית.


ניצב חיים סרגרוף, ממ"ז ת"א יחד עם תת-ניצב דניאל חדד, מפקד מרחב איילון קיימו הערכת מצב בזירת האירוע. מהחקירה הראשונית לא מדובר באירוע על רקע חבלני. נסיבות האירוע נבדקות.
