מהיין אל הקפה
בר וחנות היין הופמן מראשון לציון ממשיך להשתבח עם בוקר של קפה מקומי ותפריט ערב חדש
- מערכת האתר
- כ"ה תמוז התשפ"ה

חנות ובר היין הופמן, שנפתח בלב ראשון לציון לפני שנה וחצי, ממשיך להשתבח בדיוק כמו היין שהוא מגיש. המקום, שהקימה רתם לב ארי, אשת יין, הפך מאז למוקד בילוי לחובבי יין, והיום הוא מציע חוויה רחבה יותר: בוקר שנפתח לאיטו עם קפה מקומי, תפריט חדש מאת השפית צרי אגמי, ועשייה נשית מדויקת ומעוררת השראה.
ראשון לציון הייתה במשך שנים מוקד בילוי מוכר, אך רק לאחרונה החלה להתפתח בה סצנת קולינריה עצמאית, איכותית ומקומית – לתוכה נכנס ההופמן עם אופי מובהק ובלתי מתפשר. רתם חזרה מתל אביב לעיר הולדתה עם חזון ברור: להקים בר יין שמנגיש חוויית שתייה מוקפדת אך שכונתית, רגישה אך לא יומרנית.
רתם למדה ב־ WSET ובחרה כל תווית בהופמן בעצמה, עם אוצרות אישית של יינות מאירופה ויקבים ישראליים בוטיקים, שנמזגים במחירי חנות בכוס או בבקבוק, מתוך גישה שמבקשת לאפשר לקהל של הופמן את המבחר הרחב של טעמי היין.
כעת, בדיוק כמו שעולמות היין והקפה מדברים את אותה שפה, מציגה רתם את "הופמן 2.0" - שלב התפתחותי שמעמיק את נוכחות המקום בחיים היומיומיים של תושבי האזור. הבקרים נפתחים עם קפה מקומי– פרי יצירתן של אופק חלפון ודקלה רוזנברג, מייסדות חוות הקפה, מיזם ישראלי עצמאי לגידול, קלייה והגשה של קפה איכותי. הן מובילות את אחד המהלכים הנדירים בעולם הקפה המקומי, עם חקלאות בת קיימא, גישה אקולוגית והכשרה מקצועית בינלאומית (SCA).
הקפה של השתיים, שגדל במושב גני טל בתוך מטע אבוקדו יוצע בקרוב לראשונה למכירה לציבור הרחב בהופמן.
לצד הקפה, מושק גם תפריט אוכל חדש שנבנה על ידי צרי אגמי, שפית ויועצת קולינרית בוגרת Le Cordon Bleu בפריז, ובעלת "חדר אוכל יפואי". צרי מפתחת תפריטים למותגים, יקבים ואירועי שטח – והיא בנתה להופמן תפריט מדויק שמלווה את היין ומשלים אותו:
שרקוטרי- קורנביף. סרוולד. אווז מעושן. ברזואלה 62 ₪, גבינות בוטיק על צלחת 68 ₪, צלחת חריפים 21 ₪, דליס דה בורגון, מרמלדת חבושים וקרקר, 42₪, ברוסקטה פטריות, סקורדיליה ופרמז'ן 29 ₪, דלעת צלויה ארוך מאוד, ירוקים חמוצים ובושה מקורמלת ושקדים 46 ₪, כרוב שרוף על סקורדיליה שקדים וגרמולטת עשבים 38₪, חצי כיכר מחמצת- חמאת צהובה. זיתים. שמן זית בלסמי 32 ₪ ועוד.
"הופמן תמיד היה ותמיד יהיה מקום של יין – זה הDNA שלו", אומרת לב ארי. "אבל כמו יין טוב, גם המקום הזה תוסס, נושם, משתבח. ההתרחבות לקפה בוקר ותפריט ערב היא המשך טבעי למה שקורה כאן – מתוך הקשבה לרחשי הבטן של הקהל שלנו, שהוא קהל חכם ורגיש לטעם ולמקום. מבחינתי, הופמן הוא קודם כול מקום של אנשים. סוג של מתנ"ס רך לגחמות היומיות של כולנו – קפה של בוקר עם שכנים, זחילה איטית לתוך צהריים עם יין קליל ומנה שמלטפת, ומפגש ערב שהוא בדיוק מה שצריך – בלי התחייבות, בלי דרמה, אבל עם דיוק."
הופמן
השדה 12 ראשון לציון 052-3677815
א'-ה' 7:30-23:00
שישי- 7:30-18:00
שבת - 18:00-23:00