וולפסון אירח כנס חדשנות רפואית וגם את ראש חטיבת המרכזים הרפואיים
השבוע אירח המרכז הרפואי וולפסון את כנס ITRn ויממה לאחר מכן ביקר במרכז, ד"ר יובל לוי, ראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים
- מערכת האתר
- י"ז אייר התשפ"ה

המרכז הרפואי וולפסון אירח ביום ג' (13.05.25) את הכנס השנתי הרביעי של רשת המחקר התרגומי בישראל (ITRn).
בכנס, שמהווה את אחד האירועים המרכזיים של קהילת החדשנות הרפואית בישראל בבתי חולים, השתתפו מאות רופאים ורופאות, חוקרים וחוקרות נציגי משרד הבריאות ורשות החדשנות. ובכירים מארגוני בריאות בארץ.
רשת ITRN (Israeli Translational Research Network) היא גוף ייחודי שהוקם במטרה להעלות את ההכרה והתקצוב למחקר תרגומי בבתי חולים, ולהוות מאיץ מהיר לתוצרי מחקר יישומיים ולהכשרה תומכת סדורה לתקני רופא-חוקר בבית חולים. מטרת הרשת היא להאיץ את המעבר מתגליות מעבדה אל מיטת המטופל, ולקדם שיתופי פעולה פוריים שיביאו לשיפורים משמעותיים ברפואה הציבורית והפרטית כאחד.
החידושים הרפואיים והמחקריים שהוצגו בכנס עסקו במגוון נושאים כגון: פתרונות שיקום בצל מלחמה, הדור הבא של טיפולים מותאמים אישית בסרטן, מודלים לפיתוח תרופות ופתרונות טכנולוגיים, אבחון פתולוגי מתקדם, שילוב בינה מלאכותית ברדיולוגיה ובאבחון מוקדם של מחלות ועוד.
ד״ר ענת אנגל, מנכ״לית המרכז הרפואי וולפסון, שהוביל את הכנס כאירוע דגל סיכמה: ״אירוח כנס ITRn בוולפסון היה רגע מרגש ומשמעותי, והוא מהווה הוכחה למחויבות שלנו להוביל חדשנות במערכת הבריאות הציבורית בישראל. אנו שמחים לקחת חלק בקידום מחקר מתקדם בשירות המטופלים״.

ד״ר אורנית כהן, ראש הרשות למחקר וחדשנות בוולפסון, הוסיפה: ״הכנס סיפק לנו הזדמנות נדירה להציג את העשייה המחקרית של וולפסון לצד רשת חוקרים וחוקרות מובילים בתחומם מבתי החולים השונים בארץ. שיתופי הפעולה שנוצרו בכנס צפויים להניב תוצאות משמעותיות כבר בשנים הקרובות״.
ד״ר שלומית יהודאי-רשף, מבית החולים רמב״ם, מייסדת הרשת של ITRn ויו׳ר הועדה המארגנת של הכנס, ציינה כי המחקר הרפואי בבתי חולים הוא חיוני לקידום הרפואה ובריאות הציבור. יצירת קהילת חוקרים מתוך בתי החולים מחזקת את שיתופי הפעולה בין כל הגורמים המעורבים במחקר- רופאים, מדענים ואנשי מקצוע נוספים ומביאה לניצול מיטבי של הידע הקליני ולהאצת תגליות פורצות דרך. סביבה מחקרית פעילה בבתי החולים לא רק משפרת את רמת הטיפול, אלא גם הופכת את בתי החולים למרכזי מצוינות המובילים את הרפואה קדימה וממצבת את ישראל בחזית המדעית והחדשנות בתחומי הרפואה.
ד״ר משה גלעדי, רופא-חוקר במרכז הרפואי תל אביב וחבר בוועדת ההיגוי של ה-ITRn: ״בשנים האחרונות אנו עדים לתנופת מחקר משמעותית בבתי החולים בישראל בכלל ובאיכילוב בפרט וכנס ה-ITRn השנתי מהווה הזדמנות להחשף לעשיה המחקרית הענפה הזו. אנו גאים על ההשתתפות של חברי המרכז הרפואי שלנו בכנס ומקווים שמפגש זה יהווה בסיס לשיתופי פעולה עתידיים לקידום המחקר בבתי החולים בישראל.״

פרופ’ מיכל לוטם, ראשת המכון לחקר הסרטן בהדסה, רופאה-חוקרת וחלוצה בשילוב בין טיפול קליני למחקר מדעי, ציינה: ״המכון לחקר הסרטן בהדסה מהווה בית למחקר רפואי חדשני – אנחנו יוזמים מחקרים פורצי דרך, מעודדים את הרופאים והצוותים הקליניים לעסוק במחקר כחלק מהעשייה הרפואית, ויוצרים שיתופי פעולה גלובליים לטובת קידום הרפואה. לדוגמה, קונסורציום בתחום ה-RNA Therapeutics שאנו מובילים, הפך לקהילה מדעית בינלאומית שמביאה חוקרים מכל קצוות העולם למפגש שנתי באירופה.”
פרופ’ אהרון פופובצר, מנהל מערך האונקולוגיה בהדסה ויו”ר מושב הכנס בנושא חדשנות בסרטן, אמר: ״אני גאה על כך שהדסה משקיעה מאמצים משמעותיים כדי לעודד רופאים לחקור ולשלב מדע מתקדם בעבודתם הקלינית. כך אנו יכולים לשפר את רמת הרפואה ולהציע למטופלים את הטיפולים החדשניים ביותר.”
אריה מלמד יקל, סמנכ"ל פיתוח אסטרטגי ומחקר בבית חולים אלי"ן: ״תחום השיקום נמצא היום בלב סדר העדיפויות הלאומי. לנוכח הצרכים ההולכים וגדלים , מחקר תרגומי בשיקום הוא קריטי מתמיד. מושב השיקום עסק בדרכים שבהן ניתן לחבר בין תובנות מחקריות מתקדמות לבין עשייה קלינית בשטח, כדי להביא לשיפור אמיתי באיכות החיים של המטופלים״.
הכנס נחתם בהצלחה רבה, והדגיש את מעמדה של ישראל בחזית החדשנות הרפואית הבינלאומית.
יממה לאחר מכן ביום רביעי- ביקר ד"ר יובל לוי, ראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות, יחד עם הנהלת החטיבה, בבית החולים וולפסון.

במסגרת הביקור שמטרתו חיזוק שיתופי הפעולה, התקיים מפגש בין מנכ"לית וולפסון ד"ר ענת אנגל, לבין ד״ר לוי, ובין צוות הנהלת ביה״ח וצוות הנהלת החטיבה.
ד"ר אנגל הציגה בפניו את ההישגים המרשימים של וולפסון בשנים האחרונות, לצד האתגרים המשמעותיים – במיוחד בתקופה בה המערכת הרפואית מתמודדת עם לחצים הולכים וגדלים.
בהמשך, התקיים סיור מעמיק במחלקות השונות, תוך שיח פתוח עם אנשי הצוות.

במהלך הסיור, הביע ד"ר לוי את הערכתו לפעילות המקצועית של בית החולים ואמר: "וולפסון הוא בית גם לאוכלוסייה שמגיעה לבית החולים וגם לצוותים. חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים תמשיך במחויבותה לסייע בהמשך תנופת הפיתוח של בית החולים ומודה ומחזקת את עבודת הצוותים בבתי החולים״.

כמו כן, ד״ר לוי הביע את מחויבותו לפיתוח שירותים רפואיים, תשתיות, הנגשת טכנולוגיות רפואיות מתקדמות וחיזוק הצוותים הרפואיים.
הביקור הסתיים באווירה חיובית ומלאת תקווה להמשך שיתוף פעולה פורה בין הנהלת בית החולים לבין משרד הבריאות, לטובת קידום שירותי הרפואה לציבור.
