איך אדם שעישן 2.5 קופסאות סיגריות ביום במשך 50 שנה הצליח להיגמל? תשאלו את עודד אשכנזי
מאז גיל 15 ובמשך למעלה מ-50 שנה עישן עודד אשכנזי, תושב ראשון לציון, כ-2.5 קופסאות סיגריות ביום. למרות שהוא סקפטי מטבעו, הגיע אשכנזי בהמלצת המשפחה והחברים למכון אברהמסון וגילה שהשיטה עובדת. "זה בלתי נתפס בעיני שהיום אני גמול. אם אני נגמלתי, כל אחד יכול", הוא אומר.
- מערכת האתר
- י"א ניסן התשפ"ה

עודד אשכנזי מעיד על עצמו שהוא אדם לא מאמין. "אני לא חושב שיש אדם יותר סקפטי ממני", הוא אומר ל"גל גפן". "אני לא מאמין בשום דבר, בכלום".
כשבני המשפחה והחברים לחצו עליו להיגמל מההרגל הנורא - עישון – החליט שהגיעה העת להיפטר מהסיגריות. לרגע הוא לא חשב שיצליח להיגמל מההרגל שמלווה אותו כבר חמישה עשורים.
איך הגעת למכון אברהמסון?
"הגעתי למכון אברהמסון לפני כחודש בעקבות שיחה אקראית עם חבר על נושא גמילה מעישון. הוא סיפר לי על שיטת הטיפול, הסביר שזה עובד, שיש להם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים ואמר לי שכדאי לתת לזה צ'אנס. במשך שנים התחננו בפניי שאפסיק לעשן, אבל לא רציתי. הפעם, משום מה, אמרתי 'בוא ניתן לזה צ'אנס'".
"אני חייב לציין שאני בן אדם סקפטי. לא חושב שיש אדם יותר סקפטי ממני. לאורך שנים לא האמנתי שניתן להיגמל ללא מעורבות תרופתית, ליווי צמוד וכדומה. אדם שמעשן 2.5 קופסאות סיגריות ביום למעלה מ- 50 שנה כבר לא מאמין שאפשר להפסיק עם ההרגל הנורא הזה".
כשאתה אומר שאתה האדם הכי סקפטי, למה אתה מתכוון?
"מטבעי אני אדם מאוד מאוד סקפטי. לא מאמין בכל ה"וודו" הזה. תמיד צחקתי על כל מי שאמר לי שאפשר להיגמל בהוקוס פוקוס".
ובכל זאת נתת לזה הזדמנות.
"כן, למרות כל זאת הלכתי כי הייתי חייב את זה לאשתי, לילדים ולנכדים שלי. האמת, נמאס לי לעשן בחוץ ולשמוע את המילים 'אתה מסריח'."אני חייב לומר שגם בזמן הטיפול אמרתי לעצמי 'מה הוא מבלבל לי את המוח?מה זה החרטה הזה?' אבל באתי בראש פתוח והינה אני, עודד הגדול, הסקפטי, זה שלא מאמין בדבר, לא מעשן כבר חודש ימים והכי חשוב: אין לי דחף או צורך לעשן. זה בלתי נתפס בעיני".
אין לך צורך לחזור לעשן? מה, אתה לא מרגיש שזה חסר לך? בכל זאת, עישנת מעל 50 שנה.
"חד משמעית אין לי חוסר בסיגריות, למרות שהיד הולכת אוטומט למקום שבו הייתי מניח את קופסת הסיגריות. מעבר לזה, לא מפריע לי שמעשנים לידי. רק מי שמעשן כל כך הרבה שנים ונגמל יוכל להבין על מה אני מדבר".
יש נגמלים שטוענים שבעקבות הגמילה הם אוכלים יותר. איך זה אצלך?
"לשמחתי, אני לא אוכל יותר מאשר בעבר. זה ממש בלתי נתפס. החיים שלי השתנו ולא האמנתי לרגע שאצליח להיגמל מהסיגריות. תודה ענקית למכון אברהמסון. מה שהם עושים זה בפירוש הצלת חיים. אם אני נגמלתי, כל אחד יכול. לכו להיגמל, תרוויחו את החיים שלכם בחזרה".
גלעד איבגי, שותף ומנהל במכון אברהמסון: "סיפורו של עודד הוא סיפורים של אלפי נגמלים שהחליטו לקחת את עצמם בידיים, להגיע אלינו ולעבור גמילה שמשנה את חייהם. "עודד, כמו רבים אחרים, הבינו שהשיטה שלנו עובדת ואני שמח בשבילו שאחרי 50 שנה הוא הצליח להיגמל מהסיגריות.