X

חורף ישראלי עם אורז אירופאי: חיבור בין מסורת, קיימות ובריאות

האורז האירופאי משתלב בטבעיות במטבח הישראלי, במיוחד בעונת החורף, שבה אנו מחפשים מנות חמות, מנחמות ומזינות. הודות לאיכויותיו הגבוהות, הערכים התזונתיים המרשימים ויכולתו להשתלב במגוון רחב של תבשילים, הוא מציע חוויית טעמים עשירה ומגוונת

חורף ישראלי עם אורז אירופאי: חיבור בין מסורת, קיימות ובריאות
צילום: יחצ

 

האורז האירופאי, הנתמך על ידי האיחוד האירופי, ממשיך להעמיק את נוכחותו בשוק הישראלי, ומציע לצרכנים חוויית קולינריה ייחודית המשלבת איכות בלתי מתפשרת, ערכים תזונתיים גבוהים וחקלאות בת קיימא. בעונת החורף הישראלית, האורז האירופאי משתלב באופן מושלם במגוון מנות מחממות ומזינות, המתאימות לאקלים המקומי.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

ערכים תזונתיים ובריאות

האורז האירופאי נחשב למזון בעל ערך תזונתי גבוה. הוא מכיל וויטמינים מקבוצת B כגון ניאצין, תיאמין, ריבופלבין וסלניום, בעוד שהפחמימות הכלולות באנדוספרם מהוות מקור אנרגיה חשוב לגוף האדם. מחקרים מדעיים מודרניים ממליצים ש-55% מצריכת הקלוריות היומית שלנו תהיה בצורת פחמימות. את הערך התזונתי של האורז משלימים החלבונים המצויים בו והמיקרו-נוטריינטים המתכתיים הכלולים בו.

יחצהאורז האירופאיצילום: יחצ
​​​​​​​

קיימות וחקלאות בת קיימא

האורז האירופאי מיוצר בהתאם לתקני איכות מחמירים, תוך שימוש בשיטות חקלאיות נאותות המכבדות את הסביבה. היצרנים מיישמים נהלים מוסמכים התואמים את מערכת ניהול האיכות המשולבת לייצור חקלאי של אורז, מה שמבטיח מוצר בריא ובטוח לצרכן. כבר בשדה, המגדלים בוחרים את הזרעים המתאימים ביותר לתנאי הקרקע והאקלים של האזור, ובמהלך הגידול הם מקפידים על נהלי ניהול משולב שמטרתם הגנת הסביבה ובטיחות המוצר.

שילוב במטבח הישראלי בעונת החורף

האורז האירופאי משתלב היטב במטבח הישראלי, במיוחד במנות חורפיות המחממות את הגוף והנפש. המרקם הייחודי והיכולת לספוג טעמים הופכים אותו לבחירה אידיאלית למגוון מנות. להלן מספר דוגמאות:

פילאף אורז וכרישה עם פטריות יער

שילוב של אורז אירופי עם כרישה ופטריות יער יוצר מנה חורפית עשירה וטעימה. האורז סופג את טעמי הפטריות והכרישה, והמנה מוגשת עם גבינת גרביירה מיושנת להשלמת הטעמים.

קציצות בשר עם אורז במרק הל

מרק ארומטי וממלא, נפוץ ברחבי המזרח התיכון. האורז האירופאי מוסיף למרק מרקם וטעם ייחודיים, והקציצות משתלבות בצורה מושלמת במנה המחממת הזו.

דולמה - עלי גפן ממולאים באורז ובשר טחון

מנה מסורתית המשלבת עלי גפן ממולאים באורז אירופאי ובשר טחון, מתובלת בעשבי תיבול טריים ותבלינים ארומטיים. האורז האירופאי מעניק למנה מרקם וטעם מעולים.

יתרונות השימוש באורז האירופאי במנות חורפיות

האורז האירופאי מתאים במיוחד למנות חורפיות בשל יכולתו לספוג טעמים ולשמור על מרקם יציב בבישול ממושך. הערכים התזונתיים הגבוהים שלו מספקים אנרגיה וחיוניות, החשובות במיוחד בעונת החורף. בנוסף, המחויבות לקיימות בתהליך הייצור הופכת את הבחירה באורז האירופאי לא רק לטעימה ובריאה, אלא גם לאחראית סביבתית.

האורז האירופאי מביא למטבח הישראלי, במיוחד בעונת החורף, שילוב מנצח של טעם, בריאות וקיימות. הוא משתלב במגוון מנות מסורתיות וחדשניות, ומציע לצרכנים חוויית אוכל עשירה ומזינה.

יחצהאורז האירופאיצילום: יחצ
​​​​​​​

למידע נוסף ומתכונים נוספים, ניתן לבקר באתר הרשמיwww.europeanrice.eu

 

פייסבוק:

facebook.com/europeanriceinisrael

אינסטגרם:

instagram.com/rice_eu_israel

יוטיוב:

youtube.com/rice_eu

 

האיחוד האירופי תומך בקמפיינים לקידום מוצרי חקלאות איכותיים.

ממומן על ידי האיחוד האירופי. הדעות והעמדות המובעות הן של המחבר/ים בלבד ואינן משקפות בהכרח את עמדות האיחוד האירופי או של סוכנות המחקר האירופית (REA)  לא ניתן להטיל אחריות על האיחוד האירופי או על הרשות המממנת בגינן.

יחצהאורז האירופאי במימון משותף של האיחוד האירופיצילום: יחצ
​​​​​​​