X

מתכון למרק עדשים כתומות וגזר של מימי נאמן

מה יותר כיף מלשבת מתחת לפוך עם מרק עדשים חם? אז רגע לפני הגשם קבלו את המרק המהדר הזה של המתכונאית מימי נאמן מבעלי רשת מאפה נאמן

מתכון למרק עדשים כתומות וגזר של מימי נאמן
צילום: מאפה נאמן סטודיו

מצרכים:

1 כוס עדשים כתומות שטופות (אין צורך בהשריה)
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים או לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס קישוא קלוף וחתוך (אופציונלי, להוסיף קרמיות)
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קימל טחון (אופציונלי)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
1 כף שמן זית
5-6 כוסות מים או ציר ירקות/עוף (תלוי אם אתם רוצים מרק יותר סמיך או דליל)
1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב (אופציונלי, להוספת קרמיות)
מיץ מחצי לימון (אופציונלי, להחמיא לטעמים)

אופן הכנה:

לטגן את הבצל והשום: חממים את שמן הזית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ומתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד 1-2 דקות, עד שהשום מתחיל לרכך.

מוסיפים את הגזר החתוך ואת הקישוא (אם בחרתם להשתמש) לסיר. מטגנים את הירקות במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את העדשים הכתומות, מתבלים בכמון, קימל (אם רוצים), פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.

מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה. לאחר שהמרק רתח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30-40 דקות, עד שהעדשים והירקות רכים מאוד.

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני או בבלנדר רגיל עד שהתערובת חלקה וקטיפתית. אם רוצים מרק עם טקסטורה יותר גסה, אפשר לטחון חלק מהמרק ולהשאיר חלק לא טחון.

הצעת הגשה:
 מגישים את המרק חם, עם קרוטונים או לחם טרי בצד.

בתיאבון!
 

art