עדי שילון מנדבת מתכון טארט טאטאן לחג
המגישה, הסופרת ואושיית הרשת הקולינרית עדי שילון נבחרה לפנים של רשת הלבשה התחתונה היוקרתית JACK KUBA ובמסגרת זו, לכבוד השנה החדשה, משתפת באתר JACK KUBA מתכון מנצח של טארט טאטאן שיהיה מושלם בשולחן החג:
- בתי לוין
- כ"ו אלול התשפ"ד
רכיבים:
10 תפוחים מזן גולדן דלישס
150 גרם סוכר
100 גרם חמאה
300 גרם בצק עלים איכותי
אופן הכנה:
קולפים את התפוחים, חוצים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף פריזיאן.
ממיסים את הסוכר במחבת (בקוטר 25-26 ס"מ עם ידית מתכת) לקרמל.
מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עם כף עץ עד שהחמאה נמסה.
מסדרים את חצאי התפוחים על הקרמל בצורה מעגלית, כאשר הם "עומדים" על הקצה ולא שוכבים על הצד החתוך.
מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 40 דקות.
מרדדים את בצק העלים לקוטר של 30 ס"מ ומעבירים למקפיא.
מוציאים את המחבת מהתנור ומניחים לתפוחים להתקרר כ-5 דקות.
מכסים את התפוחים בבצק המרודד והמצונן, ודוחפים בעדינות את קצוות הבצק בין התפוחים לדפנות המחבת.
מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהבצק אפוי ושחום.
מוציאים מהתנור ושומרים כך עד להגשה.
מניחים את המחבת על אש בינונית ומצמצמים את הנוזלים שנוצרו בתהליך האפייה, תוך ניעור קל של המחבת כדי לוודא שהתפוחים לא נדבקים.
כאשר אין יותר נוזלים, מסירים מהאש ומניחים צלחת הגשה שטוחה מעל המחבת.
הופכים בזהירות בעזרת מגבת מטבח ומגישים לצד גלידה או קצפת לא ממותקת.