חינוך: התוכנית הייחודית ברמת-גן להטמעת רובוטיקה וקידוד מכיתה א' מתרחבת ל-25 בתי ספר
ברמת-גן, מיישמים תפיסה חדשה של הפדגוגיה לעידן הבינה המלאכותית.
- דודי טל
- י"ח אב התשפ"ד
כחלק מפיילוט התכנית שנקראת "מטאטאלב" הועברו תכנים של רובוטיקה וקידוד ב-11 מוסדות חינוך בעיר. בתוכנית השתתפו תלמידי כיתות א'-ב'. בשנת הלימודים הקרובה תורחב התוכנית ותוטמע ב-25 מוסדות חינוך בעיר.
מטרת העל של התכנית התמקדה בפיתוח מיומנויות חשיבה באמצעות חינוך רובוטי לתכנות ועיצוב. בכל כיתה נעשה שימוש בערכת "מטאטאלב" המוגדרת כערכה המפתחת מיומנות באמצעות משחק. בימינו, חיבור בין משחקים ולמידה רותם את התלמידים ללמוד ולהישאר מרוכזים לאורך זמן. הערכה כוללת רובוט עם פנים שמייצר גירוי בקרב תלמידי הכיתות הנמוכות בשל נראותו החיצונית, באמצעות הרובוט למדו התלמידים תוך כדי משחק: אוריינות טכנולוגית- הבנה ושימוש בטכנולוגיה בצורה יעילה. הבנה של תופעות כמו חידושים טכנולוגיים, ניהול מידע, ושימוש בכלים דיגיטליים, יכולת לחשוב מחוץ לקופסה ופתרון בעיות בצורה יצירתית.
למעשה, במסגרת השיעורים הקונבנציונליים, התלמידים נחשפים למידע באופן חד-צדדי ולינארי. התכנית החדשנית הזו מציעה גישה שונה לגמרי - לאפשר ללומדים לרכוש ידע באמצעות חוויה פעילה של חקר וגילוי. למידה חווייתית המעודדת חשיבה יצירתית, פתרון בעיות, ועבודת צוות.
המורים עברו הדרכה ראשונית, הועברו להם מערכי שיעור בנויים והתוכנית לוותה באופן צמוד על ידי צוות "מטאטאלב" . תוכנית זו הינה חלק ממערך כולל באגף החינוך בעיר רמת גן אשר מטרתו להכין את הלומדים למיומנויות הנדרשות להם בעת המודרנית.
איילה אלבז, מנהלת בית ספר המנחיל בעיר: "תחילה זה היה נראה מאתגר אבל כשראינו את התלמידים עם ברק בעיניים, מלאי ענין והתלהבות, נרתמים ומגלים סקרנות, הבנו שזה המחר. עלינו כאנשי חינוך לזהות את המיומנות הדרושות ואלו שידרשו לתלמידים שלנו בעת המודרנית ולדאוג לספק להם את מירב הכלים על מנת להקל עליהם בעתיד."