הביסטרו האולטימטיבי
ב"לחם יין" ביהוד מרגישים את בוא הקיץ ומתרעננים עם מנות חדשות בתפריט ושעות פתיחה גם בסוף השבוע. אנחנו הגענו לטעום ויצאנו עם חיוך גדול
- י' סיון התשפ"ב
ב"לחם יין" ביהוד מרגישים את בוא הקיץ ומתרעננים עם מנות חדשות בתפריט ושעות פתיחה גם בסוף השבוע. אנחנו הגענו לטעום ויצאנו עם חיוך גדול 22 שנים (!) חוגג הביסטרו המוכר "לחם יין" שנמצא ביהוד, ובמציאות של ימינו מדובר בהישג משמעותי. המקום החל כמעדנייה שכונתית שהפך למסעדה ואליה התווספה במרוצת השנים גם מאפייה צמודה מצליחה. מייסדות המקום רונה ודגנית הן חברות טובות שרצו בסך הכל מקום טוב לאכול ליד הבית. זה הצליח להן ובגדול, במרוצת הזמן הפכה המסעדה לאתר עליה לרגל מיהוד והסביבה הגם רחוקה. בימים אלה רעננו במקום את תפריט המסעדה המתחדש תדיר, במנות חדשות וכן בזמני פתיחה חדשים (יום שישי 17:00-23:00 יום שבת 12:00-17:00). אני והקרניבור הגענו ביום שישי בשעות הערב, חנייה מצאנו בקלילות, ואווירה נעימה של רוגע מילאה אותנו כשהגענו לכניסה לביסטרו, שם פזורים אינספור עציצים פורחים בשלל צבעים וריחות. הרגשנו קצת אירופה וזו כבר התחלה מעולה. עף על הרביולי למסעדה יש כמה אזורי ישיבה: בתוך המסעדה, במרפסת המקורה וגם למי שרוצה לנשום אוויר ללא מזגן- המרפסת החיצונית. אנחנו בחרנו לשבת בתוך המסעדה שהייתה מלאה לגמרי. פלייליסט נעים התנגן ברקע ואנחנו שהגענו מורעבים מיהרנו להזמין את המנות החדשות בתפריט: סשימי אינטיאס- מוגש על מצע של יוגורט, פריקי ועלי כוסברה (63 ₪), רביולי ארטישוק ירושלמי- מוגש ברוטב חמאת זעפרן, עגבניות שרי צלויות וגבינת מסקרפונה (51 ₪) סלט עשבים: עלים ירוקים קצוצים, שקדים קלויים, ענבים וגבינת בשה (49 ₪) וסלט סלנובה ואנדיב עם אגוזים מקורמלים, גבינת "שרי" כתובה" ממשק שוורץ ואגסי בוסק (56 ₪). כמובן שבנוסף גם ביקשנו פוקצ'ה הכרחית. דווקא הקרניבור שלא אוהב במיוחד פסטות על כל נגזרותיה אהב מאוד!! את הרביולי שהגיע בצלחת גדולה ובה נחו רביולי גדולים ועדינים, ממולאים במחית ארטישוק ירושלמי ורוטב טעים ובמרכז הצלחת תלולית של גבינת מסקרפונה שקישרה את כל הפרודוקטים לשלמות. מנת הסשימי הייתה יחסית קטנה למה שציפינו, אבל גם המנה הזו יצרה שילוב טעמים נדיר וטרי. בסלטים- סלט העשבים החמצמץ התבלט והיה בעיני תוספת מצויינת. בעיקריות אני בחרתי מנה חדשה - קבב מוסר ים מוגש עם פריקי, יוגורט ועלי תרד טריים (94 ₪) והקרניבור בחר את המנה שהוא זכר מהפעמים הקודמות שלו במקום- פילה בקר עם רוטב פלפל שמנת, תפוחי אדמה ופטריות (146 ₪).
צילום: קבב דג ים
קבב דג ים. צילום: כרמל זילברמן המנה שלי הורכבה מנתחי קבבים שמנמנים עמוסי עשבי תבלין וטעם, עם כמות נדיבה מאוד של פריקי ומתחת להכל יוגורט. מנה חובה לחובבי הדגים. מנת הפילה של הקרניבור לא אכזבה, הנתחים לדבריו היו מושלמים והרוטב המתקתק עם תפוחי האדמה ופטריות היוו תוספת מצויינת למנה. למרות שהיינו כבר שבעים לגמרי, דור האחמ"ש המקסים לא הסכים שנלך מבלי לטעום את מנת הקינוח האהובה עליו: ברד פודינג חם שלדבריו הוא הכי טעים שיש. מדובר על בצק קוראסון חרוך, קרם אנגלז, גלידת וניל ורוטב אמרנה (44 ₪), ומסתבר שהוא צדק. אכן מדובר ביצירה מושלמת עם קראנציות של חתיכות הקוראפון למעלה ונימוחות של הבצק למטה, חמאה, קרם אנגגלז וגלידה מדהימה. לגמרי שווה את הקלוריות. אסור לפספס! שורה תחתונה: לעוד 22 שנים לפחות! פרטים ושעות פתיחה באתר המסעדה: https://www.lechemyain.co.il/