X

עוגת גבינה אפויה נפלאה

  • כ"ג אייר התשפ"ב
צילום: גיל אבירם
עוגת גבינה אפויה כמו זו כדאי לכם מאוד לדעת להכין! כי זוהי עוגה אוורירית נימוחה ומפנקת שתשמח את כווולם. אז בואו ללמוד כיצד להכין עוגת גבינה אפויה שכזו? באדיבות מימי נאמן, מבעלי רשת "מאפה נאמן"   מצרכים לתבנית בקוטר 20 ס"מ: 6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים 1/2 כוס סוכר 1 קילו גבינת שמנת 9-5 אחוז שומן 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה 1/2 כפית מלח קליפת לימון מגוררת מלימון שלם 1 ו-1/2 כפית תמצית וניל 1/2 כוס קורנפלור 2 שקיות אבקת סוכר   אופן ההכנה: מחממים התנור ל-220 מעלות. מצפים את התבנית בנייר אפייה, עם שוליים גבוהים ומשמנים את הנייר בחמאה. מערבבים בקערה גבינה, חלמונים, סוכר, קמח תפוחי אדמה, מלח, וקורנפלור, גרידת לימון ותמצית וניל. מערבבים היטב עד ואחיד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ורך. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות. מוסיפים את שאר החלבונים, מערבבים היטב ויוצקים את התערובת לתבנית. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם כוס מים (אם רוצים ששולי העוגה יישארו לבנים, עוטפים את התבנית מסביב עם נייר כסף). מכניסים את העוגה לתנור ואופים את העוגה במשך 15 דקות עד שהחלק העליון הופך לזהוב. מורידים את החום ל-150 מעלות, מוציאים את העוגה מהתנור ובזמן שהוא מתקרר מעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים סכין לעומק ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתנתק מהשוליים. מכניסים שוב את העוגה לתנור ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים את העוגה מהתנור ומחדירים סכין חדה בכ-6 נקודות על פני העוגה כדי לאפשר שחרור אוויר מבלי שהעוגה תתבקע. ומחזירים לתנור לאפייה של עוד שעה ו-15 דקות בתום האפייה פותחים את דלת התנור ומאפשרים לעוגה להתקרר בתנור בהדרגה במשך כ-3 שעות. מעבירים למקרר. מגישים עם אבקת סוכר מפוזרת מעל.
עמוד הבית ראשי אוכל עוגת גבינה חג שבועות

art