X

חוויה יפנית

איזה כיף שבדיוק שנה אחרי ביקור במסעדת הבשרים היפנית "קמאקורה" ברמת גן, גילינו שהיא רק השתבחה

  • ב' אייר התשפ"ב
גומא קבאטסו של קמאקורה. צילום: מידן מור אלון
במסעדת "קמאקורה" הממוקמת במלון הבוטיק אינדיגו במתחם הבורסה ברמת גן, ביקרנו לפני שנה בדיוק. אחרי סבב של סגרים, ענף המסעדנות רק חזר להתאושש. החוויה שלנו במסעדת הבשרים היפנית הייתה מצוינת הן מבחינת שירות, אוכל ואווירה, אך דבר אחד העיב על הביקור שלנו- היעדר סועדים. שנה אחרי ולמרבה השמחה, המסעדה בערב יום שלישי מלאה לגמרי. במהלך השנה התפריט כצפוי עבר שינויים, אחד מהם הוא אופציה של ארוחת טעימות בת 8 מנות וקינוח (ב-240 שקלים לסועד). השף של המקום, איליה גולדמן עושה שימוש בטכניקות יפניות מסורתיות ועכשוויות לצד רטבים וחומרי גלם יצירתיים, במרכזו נתחי בשר. לאחר שהתמקמנו, הגיעה בר המלצרית המקסימה עם זוג מגבות חמות לניגוב הידיים ושתי כוסיות סאקי להעלאת מצב הרוח. ואכן הוא עלה. פתחנו בהמלצת בר עם  סינטה טטאקי: סינטה צרובה, פונזו, סלסת חלפניו, קריספי שום (52 שקלים), גומה קבאטסו: כרוב צלוי, רוטב גומא, פוריקקה ובצל ירוק (48 שקלים), טרטר דג: דגת היום, נורי בטמפורה, יוז'ו קושו, קרם אבוקדו וואסבי (58 שקלים). שלושת המנות הגיעו, ואי אפשר לפספס את ההקפדה והדיוק בפרזנטציה המושלמת. הקרניבור התעלף מנתחי הסינטה העדינים, אני אהבתי מאוד את מנת טרטר הים שהונח בתוך אצת נורי מטוגנת והייתה ביס מושלם, וכמובן אי אפשר בלי הגומה קבאטסו- שאותו זכרנו מביקורנו הקודם, ואין ספק שמדובר בהברקה שכל מי שמגיע למסעדה לא מפספס- כרוב צלוי עם טחינה יפנית מתקתקה- שלמות! אחרי כמה דקות הכרחיות, ביקשנו שיתחילו לעבוד על המנות העיקריות. הקרניבור בחר כמובן בסינטה: שום טריאקי, שאלוט - יוזו, רוטב טארה (148 שקלים), אני בחרתי בטורי "פייטן" ראמן: ציר עוף סמיך, טארה סויה, שמאלץ ארומטי, אטריות עבות, צ'אשו חזה עוף במיסו, ביצה, תירס גילי, עגבנייה קלויה, בצל ירוק (92 שקלים). המנה של הקרניבור הגיעה הארד קור: נתחי סינטה פרוסים לעילה בצלחה, ולצידה בצלחת נפרדת אורז לבן. ומהרגע שהיא הגיעה לשולחן קולו דמם, ורק לבסוף קינח ואמר שמדובר באחד הנתחים הטובים שאכל "גם הרוטב הטיפה מתקתק לקח את המנה לגבהים אחרים". מנת הראמן הענקית שלי הגיעה בקערה עמוקה והייתה כל מה שרציתי בערב קריר: מרק עוף ארומטי, נתחי עוף שמנמנים, ביצה וירקות, ביניהם שחו כמות נכבדת ביותר של איטריות. המנה יכולה להספיק בכיף לשני אנשים. לקינוח הגיעו שתי אחרונות: מרולה מאצ'ה (45 שקלים), ומוס שוקולד (45 שקלים). שתי המנות לא גדולות אבל טעימות טעימות, מאחר ומדובר במסעדה כשרה, לא נעשה שימוש בחלב על נגזרותיו, והפלא על הטעם המופלא שלהן, רק גדל. שורה תחתונה: ארוחה חווייתית באחת המסעדות הכשרות הטובות בארץ.   קמאקורה, אהליאב 5, רמת גן (מלון אינדיגו), 073-2753807  
סינטה של קמאקורהצילום: סינטה של קמאקורה
סינטה של קמאקורה. צילום: מידן מור אלון
מסעדות ובתי קפה מסעדות קמאקורה

art