X

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

  • כ"ו ניסן התשפ"ב
צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר|
אז אחרי שבמשך שנתיים היינו בבתים סוף סוף יצאנו לחופשי ואפשר לצאת לטבע ולטיולים וכמובן לרגל פתיחת 'עונת המנגלים' ו"הפיקניקים" קבלו מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה באדיבות סבינה ולדמן לרשת "טיב טעם"   מצרכים להכנת הקבב: חצי ק"ג בשר טלה טחון 1 בצל לבן גדול קצוץ דק 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים - פטרוזיליה,  כוסברה ונענע 3 כפות שמן זית 1 כפית גדושה מלח דק 1 כפית גדושה פלפל שחור 1 כפית בהרט   להכנת רוטב סלסה: 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה,  כוסברה,  נענע,  שמיר, בצל ירוק 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק חצי כוס זיתים קצוצים דק 3 שיני שום כתושות מיץ וגרידת מלימון אחד 3/4 כוס שמן זית 1 כפית מלח אטלנטי   להכנת השיפודים: 2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי 1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5ס"מ   אופן ההכנה:  יש לערבב את כל רכיבי הקבב, לאחר מכן מעבירים למקרר לחצי שעה - שעה. בקערה מערבבים את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קבבים באורך 5 ס"מ עובי 3 ס"מ. משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ומכניסים למקרר למשך שעה. מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית. צולים על גריל משומן כ- 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW. ולהגיש. הגשה: מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.
אוכל מנגל קבב

art