X

אוכל בוכרי אותנטי לארוחת שישי

שולמית חנימוב, אמה של כתבת גל גפן בתי לוין עם מתכון מנצח של "סירקניס" מאכל בוכרי אותנטי ומנצח

שולמית חנימוב- צילום, פרטי
שולמית חנימוב- צילום, פרטי
"בכל יום שישי בצהרים באים אלי הילדים והנכדים ומחכים לטרום ארוחת שישי בערב. המאכל האהוב עליהם הוא סירקניס, אוכל בוכרי אותנטי שאימי וחמותי ז"ל היו נוהגות לעשות, הוא קל להכנה ומפיץ ריח של אוכל בית טעים. אוכל בוכרי הפך בשנים האחרונות למנה שמוגשת במסעדות טובות אבל יש אנשים שחושבים שהוא קשה להכנה. אני כאן להסביר שהמתכון הוא קל, נגיש וברבע שעה של הכנה יש ארוחה מדהימה." מתכון לשישה אנשים 2 וחצי כוסות אורז 2 גזרים חתוכים לריבועים קטנים 2 חתיכות של סטייק פרגית חתוך קטן קטן כוס וחצי חומוס מבושל חצי חבילת כוסברא קצוצה בצל 1 גדול אופן ההכנה: -לקצוץ בצל גדול ולטגן עם שמן. לאחר מכן להוסיף את הפרגיות שחתכנו( כמה שחתוכות ליותר קטן ככה יותר טעים) -לטגן עשר דקות עד שהפרגיות מוכנות ומבושלות -להוסיף את 2 גזרים שחתכנו לקוביות קטנות ולהוסיף את החומוס. לערבב הכל ולהוסיף פלפל שחור, אבקת מרק עוף וחצי חבילת כוסברא שקצצנו דק לבשל 20 דקות הכל יחד. -לשטוף 2 וחצי כוסות אורז, להכניס לתערובת לערבב טוב ולהוסיף מים עד חצי סנטימטר מעל האורז לבשל כמו אורז (להוסיף מלח כמה שאוהבים) -כשהמים נספגים לתת לו עוד חצי שעה על גז קטן ונמוך. -בסיום הבישול לקחת מחבת, לטגן 3 שיני שום כתושים עם רבע כוס שמן (אפשר פחות) הטיגון צריך להיות מהיר כדי שהשום לא ישרף, לשפוך מיד על האורז המבושל ולערבב. הנה לכם מעדן. בתאבון!

סירקניס צילום שולמית חנימובצילום: סירקניס צילום שולמית חנימוב

עמוד הבית ראשי אוכל ראשון לציון ראשל"צ שולמית חנימוב סירקניס מתכון שישבת

art