תאונת עבודה לא רק המוסד לביטוח לאומי
מרבית הנפגעים לא מודעים לכך שניתן לקבל פיצוי נוסף מהמעסיק מעבר לפיצוי שמתקבל מהמוסד לביטוח לאומי
- כ"ב אדר א' התשפ"ב
עובד נפגע בגבו עת הרים מספר ארגזים בעזרת עגלה, התאונה הוכרה כתאונת עבודה והוא קיבל פיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי. עורך הדין חיים הקמן מראשון לציון הגיש תביעה נוספת כנגד המעסיק בטענה כי לא הדריך הנפגע באשר לסכנות ולביצוע שיטות עבודה בטוחות. חברת השילוח אשר הייתה מבוטחת ב"מגדל" טענה כי הנפגע יכל להרים כל ארגז בנפרד ולא היה נפגע והוא האשם בתאונה, עורך דין חיים הקמן דחה טענות חברת הביטוח וטען שעל המעביד היה להסביר כיצד יש להרים את הארגזים וגם במידה והעובד תודרך הרי שלחץ הזמנים לא מאשר הרמת הארגזים כל אחד בנפרד. לבסוף השתכנעה חברת הביטוח "מגדל" ושילמה לתובע פיצוי נוסף בסך של 180,000 ₪ !!!!!
צילום: תאונת עבודה
צילום: יח"צ מרבית הנפגעים לא מודעים לכך שניתן לקבל פיצוי נוסף מהמעסיק מעבר לפיצוי שמתקבל מהמוסד לביטוח לאומי. תאונת עבודה הינה כל תאונה אשר מתרחשת עקב ביצוע העבודה, קיימים סוגים רבים של תאונות ואף נזקים מזעריים אשר נגרמים לאורך שנות עבודה וגורמים בסופו של דבר לנזק משמעותי. תאונה אשר מתרחשת בדרך לעבודה או חזרה ממנה מוגדרת גם כן כתאונת עבודה. להלן מספר עצות שימושיות במידה וחלילה נפגעתם בתאונת עבודה: - יש לפנות למעסיק ולציין בפניו כי התרחשה תאונה ועליו למלא טופס דיווח למוסד לביטוח לאומי.
- יש לציין בדיווח לביטוח לאומי והן לרופא המטפל את נסיבות התאונה באופן מדויק, לפרט זה משמעות כבדה וזוהי למעשה הגרסה האותנטית לתאונה ויהיה קשה עד מאוד לשנותה.
- יש לפרט את כל האברים שנפגעו בתאונה ולא רק אלו הכאובים ביותר, במידה ובשלב מאוחר תתברר פגיעה באיבר אשר לא דווח בעת קרות התאונה יהיה קשה לשייך הפגיעה לתאונה.
- יש לאסוף פרטי עדים לתאונה, במידה ונכחו במקום, כאלו שהבחינו כי התאונה התרחשה.