מהגינה לצלחת
במסעדת "בית קנדינוף" משיקים תפריט חורף חדש מגינת הירק של המקום, זה טעים, טרי ויצירתי, אבל הייתה מנה אחת שהתבלטה מעל כולם
- כ"ד שבט התשפ"ב
ביום רביעי שעבר בשעה 19:00 הרוחות ביפו עזות, הגשם מטפטף והאווירה הכללית היא של חורף אירופאי משולב עם מיני סגר. הרחובות די ריקים וגם חניות לא חסר, קצת דכדוך באוויר. אבל הכל השתנה ברגע שנכנסו למסעדת "בית קנדינוף". המסעדה היפה והגדולה, ממוקמת במבנה אבן עתיק עם עיצוב מזמין, חם ונוח, הרווחים בין השולחנות גדולים למדי והרגשנו בטוחים ונינוחים, למרות שהמסעדה הייתה די מלאה. באנו לטעום את המנות החדשות שבתפריט החורפי, אך למעשה לא מדובר בעוד מנות שהשף רקח עבור עונת החורף, אלא התפריט מתבסס על התוצרת של היבול הפורה מהגינה הקהילתית החדשה שהקימו בצמוד למסעדה, בשיתוף עם תושבי השכונה! בגינה רחבת הידיים מטפחים במקום פירות, ירקות, עשבי מאכל ותיבול לתפריט המסעדה, הנשתלים בהתאם לעונות השנה ומהווים השראה למנות חדשות בתפריט החורף שרקחו השפים איתי קושמרו ושמי גולומב וספיישלים מתחלפים ומפתיעים שמכתיבים הגידולים הטריים שצומחים ממש ליד. יחד עם הקירבה לנמל ושווקי יפו, המסעדה זוכה להיצע עשיר וזורם תמידית של חומרי גלם טריים במיוחד, מה שמאפשר חופש יצירתי שבא לידי ביטוי במנות החדשות שמושפעות יותר מתמיד מהמטבח היפואי והים תיכוני.
צילום: צילום: נועם פריסמן
צילום: נועם פריסמן ונעבור למה שבאמת חשוב- המנות. אנחנו פתחנו עם לחם מחמצת של חגי, חמאת שום שחור, ריבת כרישה ושמן זית (24 ₪), ביסק ים עם שרימפס קצוץ, ברוסקטת סרטנים, קריספי מנגולד, יוגורט עיזים (68 ₪), וקרפצ׳יו דג עגבניות מיובשות, שאלוט, יוגורט, קרם נאשי חריף (58 ₪). שלושת המנות היו טעימות באופן יוצא דופן, כן גם הלחם מחמצת שהיה עבה עם קרום קרנצ'י וטעם אלוהי. אבל גולת הכותרת והמנה שבשבילה אחזור שוב למקום הייתה הביסק ים שהוא מרק חמים ומאוד מרוכז בטעמיו, עם נתחי שרימפס בשרניים שפוזרו בנדיבות. מנה מושלמת פלוס לערב חורפי ובכלל. לא לפספס! לעיקריות אני בחרתי בבר ים עטוף בפרגמנט, שום ירוק, ארטישוק קונפי, שרי ותפו״א צלויים (88 ₪), והקרניבור לקח דג שלם חמאת שום, יין לבן, תרד בר מהגינה וחלה בתנור (36 ₪ ל-100 גרם), גם כאן התמוגגנו משתי המנות. הדגים (שלי פילה) היו מבושלים לכדי שלמות, עם תוספות מתאימות הן בטעם והן בגודל, לא מדובר על מנות ענק, אבל הן בהחלט מספיקות לסועד. לקינוח בחרנו במוס שוקולד כהה: קצפת רכה, קרמל טופי הל, חלבה משכםֿ (42 ₪) שהיה בדיוק מה שהובטח, מוס שוקולד עשיר ומושחת. שורה תחתונה: חגיגה של טעם, טריות ושירות. אני עוד אשוב.