מתכון קייצי לגלידת אפרסקים ביתית, טעימה, קרירה וקלילה להכנה, שאפשר וגם רצוי להכין יחד עם הילדים באדיבות חברת "חקלאי גרנות" מצרכים: 2 כוסות אפרסקים קפואים וחתוכים לקוביות ⅓ כוס קרם קוקוס 2 כפות דבש 1 כפית תמצית וניל אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים במערבל עד לקבלת תערובת סמיכה. מתקנים טעמים במידת הצורך. ניתן להמתיק עם עוד דבש או להקרים עם עוד קרם קוקוס. מעבירים לתבנית ומקפיאים למשך 4 שעות טרם ההגשה. מוצאים לכלי הגשה באמצעות כף גלידה ומגישים.