X

עוגת גבינה אפויה

  • י"ח אייר התשפ"א
צילום: בועז לביא
השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"  נותנים מתכון לעוגת גבינה  אפויה פשוטה טעימה ומושלמת לחג השבועות שעוד רגע והוא  מגיע אלינו   תבנית עגולה קוטר 26   מצרכים לתחתית: 300 גרם ביסקוויטים 100 גרם חמאה מומסת   למלית: 750 גרם גבינת שמנת 30% 200  גרם סוכר 4 ביצים 2 כפיות תמצית וניל   לציפוי: 200 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה 50 גרם (רבע כוס) סוכר   אופן הכנה: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון ומוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מהדקים לתחתית תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה. מכינים את המלית- בקערת מיקסר מערבבים היטב במהירות נמוכה-בינונית (לא מקציפים) עם מטרפה את הביצים עם הסוכר, למשך כשלוש דקות. מוסיפים את גבינת השמנת ותמצית הווניל ומגבירים מעט את מהירות הערבוב על מנת להגיע לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את המלית על התחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך שעה. לאחר האפייה מצננים לטמפרטורת חדר.   מכינים את הציפוי:  במיקסר מקציפים את השמנת עם הסוכר למרקם רך אך יציב, מוזגים על העוגה ומשטחים מעט בעזרת מלית לכסוי כמעט מלא של פני שטח העוגה.  
עמוד הבית ראשי אוכל שבועות עוגת גבינה

art