X

פרחי בצק עלים וסלמי

  • י"ד אייר התשפ"א
צילום: תפיקו הפקות
מתכון טעים וקל הכנה של פרחי בצק עלים ונקניק סלמי. המאפה מהיר הכנה ויכול להתאים לארוחת צהרים או ערב, או כתוספת מקושטת ויפה לאירוח, במיוחד בימים לוהטים כשלא רוצים לבזבז שעות במטבח. באדיבות "מעדני יחיעם"   מצרכים (לכ-12 יחידות): 150 גרם נקניק סלמי צרפתי של "מעדני יחיעם" 1 ק"ג בצק עלים מופשר בהתאם להוראות היצרן 2-3 כפות חרדל דיז'ון 1 ביצה להברשה   אופן ההכנה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את עיגולי הנקניק לחצאים. מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות צרות יותר מחצאי הנקניק. מורחים את רצועות הבצק בחרדל ומסדרים מעל את חצאי הנקניק, אחד בצמוד לשני, עם החלק המעוגל כלפי מעלה. מגלגלים כל רצועה ל"פרח", מקפלים את הקצה כלפי מטה ומניחים בתוך תבנית שקעים. מברישים בעדינות בביצה ואופים בין 25 ל- 30 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים.
עמוד הבית ראשי אוכל בצק עלים סלמי

art