פתרונות ייחודיים לניקוי וצביעת מיכלים
מיכלי התעשייה על סוגיהם השונים חיוניים מאוד לתפקוד המפעלים ולפעולת הייצור. מסיבה זו, חשוב לשמור על ניקיונם ולתחזק בכל עת את מיכלי המזוט, הסולר, הנפט וכדומה
- ז' אדר התשפ"א
![צילום: יח"צ צילום: יח"צ](https://storage.gal-gefen.co.il/articles/14961_tumb_800X480.jpg)
ניקוי נכון ושוטף של מיכלי התעשיה מונע נזקים, שחיקה וסתימות ומאפשר לעובדי המפעל לעבוד כראוי וללא תקלות. אם שומרים על המיכלים באופן ראוי וטוב, הם יכולים לשמש במפעל למשך שנים רבות, מבלי שיהיה צורך להחליף אותם. רק לצבוע מדי פעם ולהקפיד לנקות. מתאימים את שיטת הניקוי למיכל בימינו השימוש במיכלים לצורכי תעשייה רק הולך ומתרחב. מיכלי סולר, למשל, חיוניים לשימוש מסחרי, תעשייתי, תחבורה ואפילו לשימוש ביתי. העניין הוא שהסולר הוא חומר שנוטה להתיר אחריו לא מעט פסולת שאי אפשר להסיר בדרך רגילה. על כן, חשוב לקרוא לאנשי מקצוע לצורך ניקוי וצביעת מיכלים שיודעים להתאים את שיטת הניקוי לסוג המיכל. כדאי להכיר כמה משיטות הניקוי המתקדמות הקיימות נכון להיום:
- ניקוי בעזרת קרח יבש – ניקוי באמצעות טכנולוגיה מיוחדת על בסיס קרח יבש (CO2). שיטה זו מיושמת רבות בתעשייה ומאריכה את חיי המיכל.
- ניקוי אברזיבי – ניקוי יסודי באמצעות שחיקה.
- ניקוי בלחץ מים גבוה – שיטת ניקוי נפוצה מאוד המיושמת במיכלים על מנת להיפטר מכתמים קשים.
- ניקוי בלחץ אולטרה גבוה – בשיטת ניקוי זו ניתן להגיע גם ללחץ של 3,000 בר. היא אינה מתאימה לכל מיכל, ולכן חשוב שצוות מקצועי שמכיר את התחום יעשה את העבודה.
- ניקוי בקיטור – מדובר באחת השיטות המסורתיות ביותר לניקוי כתמים קשים המשמשות גם בעבודות הניקוי הביתיות. מדובר בשיטה שיש בה יתרונות רבים: היא אקולוגית, אינה מערבת חומרים מסוכנים, ניתן לבצע באמצעותה ניקוי יסודי ולחטא מפני זיהומים ובקטריות.
- ניקוי בלייזר – שיטת ניקוי המבוססת על קרן הלייזר. הקרן מחממת את המיכל ומסירה את הכתמים שהצטברו על דפנותיו. בדומה לניקוי בקיטור, גם כאן מדובר בשיטת ניקוי אקולוגית שאינה מערבת חומרים רעילים.